Najskôr si zamiešame zo surovín marinádu,do nej vložíme na 1-2 hodiny mäsko a šup do chladničky.Ak idete robiť špíziky,mäso nakrájajte na dlhšie pásiky,ak len opečiete kúsky,tak na menšie.
Mäsko potom vyberte z marinády,osušte papierovým obrúskom a buď vlnkovito napichnite na mokré špízy a otočte v kukuričnom škrobe,alebo len kúsky poprášte škrobom a opečte oboje varianty na oleji z každej strany dohneda.
Na omáčku si nakrájajte cibuľku nadrobno,opečte dosklovita na sezam.oleji a zalejte teriyaki omáčkou,sweet chilli omáčkou a kokosovým mliekom-tu začnite s 300 ml.Keď zmes zovrie,zamiešajte arašidové maslo.Ono omáčka čím dlhšie stojí,tým je hustejšia-preto si kokosové mlieko pochystajte na každé rozriedenie.
Na dressing si nasekajte nadrobno cesnak,šalotku a zázvor a zmiešajte s ostatnými prísadami:prelejte prichystanú zeleninu podľa vášho výberu:)
Podávala som k tomu jazmínovú ryžu.
Nakoniec môžte posypať sekanými arašidami,alebo sezamom??