Feniklové risotto so salsicciou a lieskovcami

Risotto s feniklom,salsicciou a lieskovcami ????
Poznáte taliansku salsicciu?My tieto nahrubo pomleté malé klobásky doma milujeme-hlavne tie s feniklovými semenami???
Ak budú v obchodných reťazcoch talianske týždne,určite ich ochutnajte-hoc len nakrájané a opečené,s pridaním cibuľky?
Tento recept varil raz v telke Jamie Oliver,tak som si ho zapísala-a dobre som spravila???

Na masle opražíme na kocky nakrájané šalotky a fenikel.Salsicciu olúpeme z črievka a natrháme na kúsky rovno ku feniklu.Chvíľu opečieme,pridáme ryžu,necháme ju trošku opiecť(miešame) a zalejeme červeným vínom.Vhodíme tymián.Keď sa víno vyvarí,prilievame po naberačkách vývar,varíme na miernej teplote a častejšie premiešame.
Keď je ryža trolinku na skus pridáme parmezán,kus masla,premiešame a ochutíme soľou a namelieme korenie.Tymián vyberieme.Risotto by malo byť “lejúce”.
Na tanieri posypeme nasekanými lieskovými orechami a vňaťou z feniklu.?

Suroviny

250 grisotto ryže
2šalotky
2-3 kusysalsiccie
1 menšífenikel
150 mlčerveného vína
cca 900 mlkuracieho bujónu
zo 3 hrsteparmezánu
Na posypanielieskovce
Na dochutenie:maslo,soľ,čierne korenie,vetvičku tymiánu

Podobné recepty