Quiche z červenej kapusty s medom a kozím syrom

Môj milovaný quiche z červenej kapusty s medom🍯 a kozím syrom 🐐 ❤️

Toto robievam už hádam 10 rokov,voľakde z internetu to mám..🤷🏼‍♀️
Môžte takto zužitkovať aj zvyšok červenej kapusty,čo ste varili ku kačke☺️
Ja som mala štvrťku čerstvej odloženú z Vianoc práve na tento quiche,lebo je ozaj smačny😋

Cesto:

Suroviny zmieste na cesto a prstami roztlačte do okrúhlej formy.Komu sa chce,môže to aj pekne vyvaľkať,ale na quiche ja zásadne cesto vtláčam do formy🤷🏼‍♀️😄

Vytiahnite kraj dohora.Formu z cestom dajte zatiaľ chladiť.
Plnka:
na oleji(ešte lepšie ak máte husaciu či kačaciu masť😋) opečte na drobno nakrájanú cibuľu,pridajte natenko nakrájanú kapustu spolu s jablkom nakrájaným na pásičky.Chvíľu poduste,zalejte octom a vývarom,vhoďte klinčeky(najlepšie vo vajíčku,je to sranda tie klinčeky potom hľadať v tej kapuste😆✌🏻) a nechajte tekutinu varením vypariť(to pár minút trvá),občas premiešajte.Pridajte tymián a med,premiešajte,chvíľku nechajte povariť.Nakoniec pridajte cca 2/3 nasucho opražených semiačok,osoľte a okoreňte podľa chuti,vyberte klinčeky.
Cesto popichajte vidličkou,navrstvite a zarovnajte kapustu,zalejte rovnomerne zálievkou(smotanu s vajíčkom prešľahať vidličkou,osoliť a okoreniť).
Navrch poukladajte natenko nakrájaný kozí syr a posypte zvyšnými semiačkami.
Pečte pri 200 stupňoch 30 minút(dajte si pod formu kus papiera na pečenie,ak má vyberateľné dno)
Podávajte so šalátom a na tanieri ešte onitkujte tekutým medíkom.
Nie,nezjete ho,ale ZOŽERIETE!🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤🤤

Suroviny

Cesto:
120 ghladkej múky
100 gstudeného masla
90 godtučneného tvarohu
1 ČLsoli
Plnka:
300-400 gčervenej kapusty
1cibuľa
1jablko
3 PLoctu z červeného vína
250 mlzeleninového bujónu
2 PLmedu+med na preliatie
50 gslnečnicových semiačok
1/2 ČLsušeného tymiánu
3klinčeky
trochusoli a čierneho korenia
Zálievka:
100 mlsmotany na šľahanie
1vajce
Na dochutenie:soľ a čierne korenie
Navrch:
100 gčerstvého kozieho syra

Podobné recepty