Cesto:250 g hl.múky,1 vajce,2 žĺtky,3 PL oliv.oleja,soľ a voda podľa potreby..
Vymieste hladké cesto,s ktorým sa dobre pracuje,ak máte čas,dajte ho do fólie na hodinku odležať..
Plnka:250 g ricotty,zo dve hrste parmezánu,jedno žĺtko(bielko si nechajte na potieranie),bylinky-z čerstvých asi po jednej PL z každej,pozor na tie aromatickejšie,tam len trošku..namiešajte,čo doma máte..soľ,mčk,strúhanka.
Vymiešať,dochutiť,zahustiť strúhankou.
Cesto vyvaľkajte natenko,ako sa len dá a narežte na pásy.Do stredu každého pásu klaďte tak pol-jednu čl plnky,v odstupe asi 3 cm(viď foto).Okolo plnky vpravo,vľavo a spodný pás pretrite zvyšným bielkom(štetcom).Pás preklopte napoly,prstom pomedzi plnku dobre pritlačte,potom spodok..a radielkom,alebo nožom vykrojte ravioli (príp.okrúhlou formičkou)
Uvarte vo vode cca 3-4 minúty a sceďte.
Mastnejšiu slaninku na kocky nechajte roztopiť,pridajte očistené kuriatka a nakrájaný pór,nechajte podusiť..a už len prihoďte uvarené ravioli,premiešajte..ak by bola slanina prerastenejšia,pridajte kúsok masla.
Prisoľte,okoreňte mčk..
Navrch môžte dať kopček créme fraiche,alebo kyslú smotanu😋