Pizza🇮🇹

Pizzaaa🇮🇹
Toto cesto máme najradšej☺️

Takto ju robíme my:500 g hl.múky,250 g vody,30 ml oliv.oleja,15 g soli,25 g medu,1 PL kvásku/15 g čerstvého droždia(rozpustite vo vode).
Vymieste na doske do hladkého cesta,zatvorte do misky a nechajte 24 hodín v chladničke fermentovať.
Potom cesto vyberte,rozdeľte na 5-6 kúskov,zakrúťte ich do bochníčka a nechajte polhodinku odpočívať pri izbovej teplote..alebo kým sa nerozohreje kameň v rúre(ak nemáte,pečte na plechu).
Vyvaľkajte natenko,potrite paradajk.omáčkou a obložte podľa chuti..ja pec rozohrievam na 270 stupňov,ale 250 je tiež ok☺️
Paradajková omáčka:cibuľu a strúčik cesnaku nakrájame nadrobno a dosklovita opečieme na oleji..zalejem sekanými paradajkami a trochou pasírovaných paradajok,či passaty.Nechám zredukovať do požadovanej hustoty,osolím,dochutím cukrom a pizza bylinkami(inak postačí aj oregano).
Ak môžem odporučiť,tak najviac nám chutí Bio paradajková omáčka z DM🤤🤤🤤-je ozaj vyvážená,dochucovať ju treba len minimálne😉
Na fotke je synkova pizza s tuniakom a mozzarellou,ja som si na svoju dala paradajkovú omáčku,oliv.olejom potreté a natenko nakrájané plátky cuketky(zľahka osolené)-po upečení obložila čerstvou rukolou a nastrúhaným parmezánom-túto mám najradšej,tak ju robia tuto u Taliana🤫🥰
..som naschvál teraz,aby som pred spaním narobila chúťky🤣🤣🤣🤣😇

Suroviny

Cesto:
500 ghladkej múky
250 gvody
30 mlolivového oleja
15 gsoli
25 gmedu
1 PLkvásku alebo
15 gdroždia
Paradajková omáčka:
1+1cibuľa a strúčik cesnaku
konzervasekaných paradajok
trochupassaty(pasírovaných paradajok)
Na dochuteniesoľ,cukor,čierne korenie a oregano alebo pizza bylinky
Obloženiepodľa chuti

Podobné recepty