Parmigiana di Melanzane🍆🇮🇹

Parmigiana di Melanzane🇮🇹🇮🇹🇮🇹
Della Nonna!👵🏼Sľubujem!✌🏻
Chutnejšie sa baklažán nedá pripraviť🍆,čestné pionierske🤩..a je to jedno z najlepších bezmäsitých jedál na svete😙
Super aj na prípravu dopredu,potom už len naskladáte do pekáčika a zapečiete🙏🏼
Trochu času Vám zaberie len opraženie baklažánovych plátkov,inak je to šikovné jedlo☺️

Baklažány nakrájajte približne na rovnakú hrúbku 0,5 cm po dĺžke.Plátky jemne osoľte z oboch strán a nechajte polhodinku “vypotiť”.
Takto sa Vám lepšie na ne prichytí múka.Plátky pred vložením do panvice obaľte v múke a potom v rozšľahanom vajci,hneď na oleji opečte dozlata a položte odkvapkať na papierový obrúsok.
Na troške oliv.oleja opečte zľahka celé strúčiky cesnaku,pridajte paradajky z konzervy,prisoľte a pridajte cukor podľa chuti.Plechovky “opláchnite” trochou vody a prilejte k omáčke.Nechajte 10 minút prebublávať,vhoďte bazalku a všetko premixujte tyčovým mixérom.Omáčku ešte raz ochutnajte-so soľou nepreháňajte,jedlo ešte dochutí parmezán😙
A potom už len naskladajte do pekáčika..naspodok paradajkovú omáčku,posypte zľahka strúhaným parmezánom,kocočkami (strúhanou) mozzarelly,obložte plátkami baklažánu..a pokračujte omáčkou,syrmi a zase baklažánom.Posledná vrstva je omáčka sypaná parmezánom.
Pekáčik zakryte alobalom,pečte na 200 stupňoch 25 minút,potom alobal zložte a dopečte 20 minút bez neho.
A ako sa patrí:ofľaskaný pariaci sa pekáčik položiť doprostred stola a Melanzane rozdeliť prísediacim..
..ako od starej matere zo Sicílie❤️😌🇮🇹🙏🏼
PS:odkukané z relácie Kitchen Impossible😍

Suroviny

3baklažány
3 plechovkysekaných paradajok
hrsťčerstvej bazalky
3vajcia
Strúhanýparmezán a mozarella
hladkámúka
2 strúčikycesnaku
trochuolivového oleja
slnečnicovýolej na vyprážanie
Trochusoli a cukru

Podobné recepty