Nasu Dengaku baklažán 🍆s kokosovou ryžou🥥

Baklažán glazovaný miso pastou (Nasu Dengaku) s kokosovou ryžou,nakladaná červená cibuľa🍆🍚🧅
Dnes takto ázijský-ešte stále nepoznám veľa jedál,kde sa dá spracovať baklažán-tak som skúšala.Jeden pokus nevyšiel,druhý áno😊
Okrem miso pasty nič špeci netreba-tú nájdete už v každom dobrom obchode.
Ako prílohu som naložila červenú cibuľku,ale kľudne môžte naložiť reďkovku či kukuričky.My sme jednoducho mali moc cibule a trebalo ju spracovať.Je výborná chrumkavá🤤

Nakladaná cibuľa : https://mezula.sk/nakladana-cervena-cibula-so-zazvorom-%f0%9f%ab%9a/
Baklažán:2-3 ks baklažánu🍆
Prerežte baklažán pozdĺžne na trojo,pláty posoľte a nechajte 20 minút “vypotiť”,potom otrite papierovou utierkou.
Na potieranie:4 PL sójovej omáčky,1-2 čl strúhaného zázvoru,pretlačený strúčik cesnaku,3 čl svetlej miso pasty,šťava z jednej limetky,1 a 1/2-2 veľké PL medu,1 čl oleja,chilli podľa chuti.
Všetko premiešajte dohladka.
Vyhrejte rúru na 200 stupňov,pekáčik potrite tenkou vrstvou oleja.Baklažán narežte špicom noža na kosoštvorce,ale neprerežte celkom.Do pekáčika vložte narezané pláty,dobre potrite zmesou a dajte piecť na 30 minút.V polovici pečenia potrite ešte raz a po pečení pred servírovaním taktiež-budú sa krásne lesknúť🤩
Kokosová ryža:hrnček basmati ryže,hrnček kokosového mlieka,hrnček vody,1-2 čl soli,1 čl cukru.
Ryžu premyte v sitku a klasicky uvarte,zamiešajte občas,aby sa neprilepila na spodok hrnca-nechajte “dôjsť” pod pokrievkou mimo sporáka.
Servírujte s baklažánom-ten môžte dozdobiť sezamom,krúžkami jarnej cibuľky,či čerstvým chilli kto zvládne 🔥 a chrumkavou cibuľou😘

Suroviny

Baklažán:
2-3 ksbaklažánu
trochusoli
Na potretie:
4 PLsójovej omáčky
1-2 ČLstrúhaného zázvoru
1 pretlačenýstrúčik cesnaku
3 ČL svetlejmiso pasty
šťava z 1limetky
2 veľké PLmedu
1 ČLoleja
podľa chutichilli
Kokosová ryža:
1 hrnčekbasmati ryže
1 hrnčekkokosového mlieka
1 hrnčekvody
1-2 ČLsoli
1 ČLcukru
K tomu:
nakladaná červená cibuľa-kuk nižšie
trochusezamu
krúžkyjarnej cibuľky

Podobné recepty