Smotanový jogurt dobre premiešajte so soľou.Vysteľte si sitko plienkou alebo plátenkom,postavte na misu a do plátenka vylejte jogurt.Môžte prekryť ešte fóliou,aby nenaťahal “chladničkové” pachy☺️
Odložte do chladničky na 48 hodín.
Odkvapkaný jogurt má teraz hustú konzistenciu,naolejovanými rukami narobte z neho guličky a tie pováľajte v nasekaných bylinkách (či sušených) Vášho výberu.
Vložte opatrne do čistých pohárov,prelievajte “vrstvy” olejom,navrch zalejte tiež vrstvičku oleja.Nechajte prejsť chute v chladničke aspoň 2 dni a môžte túto šmakocinu koštovať.🙏🏼
V krátkom videjku vidíte ich konzistenciu☺️
PS 1):odkvapkanú srvátku vypite,alebo použite do chlebíka.Olej z guličiek kľudne do dressingu.
PS 2):na spodok pohára môžte vložiť pár strúčikov cesnaku,sušené paradajky,bobkový list,či kôru z biocitróna.Nebojte sa guličky obaliť trebárs aj v chilli vločkách😌 či sezame.Fantázii sa medze nekladú 😘