Langoše

Langoše🤩
Načo nám treba pizzu,keď máme doma takéto lahôdky?🙏🏼
Easy recept pre každého,langoš si obložte podľa gusta🤤Vyjde Vám 12 ks.
U nás je naj s cesnakovým maslom,kečupom a strúhaným syrom..poznám aj s kyslou smotanou-a vlastne tu aj končím🤷🏼‍♀️😃-aké variácie poznáte vy?

Cesto:
Cukor rozmiešajte v 1 dl mlieka,jemne zohrejte,namrvte droždie a nechajte vyjsť kvasnice.
Múku so soľou preosejte do misy,pridajte kvasnice a zvyšné mlieko,dobre vymieste a nechajte cesto vykysnúť.Potom ho rozdeľte približne na 12 kúskov,vyšúľajte “buchtičky”,prikryte a nechajte ešte pol hodinky podkysnúť.
Medzitým si na strednej teplote zohrejte olej v hrnci..ja radšej dlhšie a pomaly,takto sa mi vždy všetko prepečie.Vyskúšajte tam hodiť trošku múky,keď začne bublinkovať,môžte pražiť..buchtičky roztiahnite dookola a opatrne položte do oleja-vypražte dozlata z oboch strán.
Cesnakové maslo:trochu masla nechajte spražiť,do vypnutého zamiešajte soľ a nastrúhajte 3 strúčiky cesnaku.
Dorobte si podľa chuti✨

Suroviny

Cesto:
500 ghladkej múky
400 mlmlieka
20 gčerstvého droždia
1/2 ČLcukru
1 ČLsoli
Olejna vyprážanie
Cesnakové maslo:
trochumasla
3 strúčikycesnaku
štipkusoli

Podobné recepty