Z gaštanov si pár kúskov odoberte,ostatné rozmixujte tyčovým mixérom,kľudne väčšie kúsky ponechajte.Mliekom zalejte plátky toastu na pár minút,potom ich vytlačte a pridajte ku gaštanom spolu so slaninou.Ochuťte majoránkou,soľou a čiernym korením.Ak by zmes bola moc hustá,pridajte si smotany podľa uváženia,všetko dobre premiešajte,rukou najlepšie.
Z kuracích pŕs som odkrojila vnútorné filé a narezala ho na “taštičku”-takisto som odkrojila z hrubej časti prsa a narezala na oboch taštičku.Zľahka vyklepala,posolila a rozdelila plnku,uzatvorila z každej strany a dookola zatiahla niťou “na tekvičku”.Tie som obalila v múke a dookola opiekla na oleji.Tekvičky vyberte na tanier.
Do výpeku vložte nasekanú šalotku,prehoďte,zasypte lyžičkou múky a dosvetla opečte.Zalejte bielym vínom,nechajte vyvariť a doplňte vývarom.Všetko pekne rozmiešajte,dochuťte balsamicom,špetkou cukru a soľou,vložte na bok odložené gaštany.
Omáčku vylejte do nádoby s pokrievkou vhodné do rúry.Poukladajte tekvičky(ja som ešte na každú položila tenučký plátok masla) a pečte zakryté na 200 stupňoch asi 30 minút.
Podávajte so zemiakovou kašou,alebo s polentou..navrch som poukladala šalviu dochrumkava opečenú na hnedom masle?