Kuracie “tekvičky” s gaštanovou plnkou?

Gaštany sú fajn vec,ja som ich už pripravovala ako antipasti,či polievku.Nasladko sa tiež dá z nich hocčo vykúzliť a tak patria neodmysliteľne k jesennému vareniu☺️

Plnky je teda dosť-polovica z množstva surovín Vám postačí na naplnenie kurčaťa-upečte ho podľa zvyku-takto je to najmenej prácne?

Ak by ste chceli výnimočnejší obed,plnku natrite na predpripravené kuracie plátky,uzatvorte dookola a kuchynskou niťou zakrúťte na “tekvičku”-alebo len stočte do roládky a upevnite ihlou.

Takisto môžte naplniť aj plátky bravčového mäsa☺️

Z gaštanov si pár kúskov odoberte,ostatné rozmixujte tyčovým mixérom,kľudne väčšie kúsky ponechajte.Mliekom zalejte plátky toastu na pár minút,potom ich vytlačte a pridajte ku gaštanom spolu so slaninou.Ochuťte majoránkou,soľou a čiernym korením.Ak by zmes bola moc hustá,pridajte si smotany podľa uváženia,všetko dobre premiešajte,rukou najlepšie.

Z kuracích pŕs som odkrojila vnútorné filé a narezala ho na “taštičku”-takisto som odkrojila z hrubej časti prsa a narezala na oboch taštičku.Zľahka vyklepala,posolila a rozdelila plnku,uzatvorila z každej strany a dookola zatiahla niťou “na tekvičku”.Tie som obalila v múke a dookola opiekla na oleji.Tekvičky vyberte na tanier.

Do výpeku vložte nasekanú šalotku,prehoďte,zasypte lyžičkou múky a dosvetla opečte.Zalejte bielym vínom,nechajte vyvariť a doplňte vývarom.Všetko pekne rozmiešajte,dochuťte balsamicom,špetkou cukru a soľou,vložte na bok odložené gaštany.

Omáčku vylejte do nádoby s pokrievkou vhodné do rúry.Poukladajte tekvičky(ja som ešte na každú položila tenučký plátok masla) a pečte zakryté na 200 stupňoch asi 30 minút.

Podávajte so zemiakovou kašou,alebo s polentou..navrch som poukladala šalviu dochrumkava opečenú na hnedom masle?

 

Suroviny

Plnka:
200 gpredvarených,vákuovo balených gaštanov
4 krajcebieleho toastového chleba bez kôrky
pár lyžícrozpustenej slaniny aj s masťou
trochumlieka a smotany
na dochuteniemajorán,soľ,čierne korenie
Tekvičky:
2 kusykuracích pŕs
hladkámúka
na dochuteniesoľ a čierne korenie
kuchynskániť
Omáčka:
500-600 mlkuracieho vývaru(bujónu)
1 dlbieleho vína
3 ksšalotiek
1 člhladkej múky
na dochuteniesoľ,mleté čierne korenie,šprc balsamico octu,cukor

Podobné recepty