Buns:
Rozmrvené droždie v miske chvíľu miešame s cukrom,kým skvapalneje.Prilejeme vodu a olej a premiešame.Vlejeme do múky preosiatej so soľou a vymiesime hladké cesto.To necháme 1,5-2 hodinky podkysnúť,v polovici kysnutia premiesime.
Rozdelíme na 10 rovnakých častí,guľky necháme ešte 15 minút zakryté postáť.Vyvaľkáme ich na ovál,vrch potrieme tenko olejom,vložíme štvorec papiera na pečenie a prehneme napoly.Prekryjeme fóliou a necháme ešte polhodinku podkysnúť.
Pripravíme si hrniec z vodou a ružicou na knedle(neviem ako to nazvať 😆)
Vykysnuté kapsičky položíme jednotlivo na kúsok papiera na pečenie(bude sa Vám s nimi jednoduchšie manipulovať).Ak máte,potrite ich tenko vodou a posypte sezamom.Povkladajte do hrnca,kde už vrie voda.Zakryte a parte 15 minút.Plnka:
Bôčiku odrežeme kožu(ja som ju dala k ostatnému mäsu dusiť a pokrájala som ju na pásiky-kto nemá rád,nech ju odstráni-ale je to večná škoda😉) a pokrájame na pásiky,cibuľu nadrobno,cesnak na plátky.Mäso prudko opečieme na panvici cca 5 minút,pridáme cibuľu a cesnak,dusíme ďalších 5 minút a zalejeme zálievkou.Pridáme nahrubo nasekaný zázvor a badián,tie po uvarení odstránime.Ochuťte five spice korením,dosoľte až na konci varenia-ak bude vôbec treba,sójovka to zrejme vybaví.Najskôr dusíme 15 minút pod pokrievkou,potom odkryjeme a necháme 20-30 minút vyvariť tekutinu,občas premiešame.
Budete tam furt špartať vidličkou,vonia to neodolateľne🤤🤤🤤Čerstvú zeleninku si pochystajte nakrájanú na tanier.
Hotové buns nech si každý naplní mäskom a podľa chuti zeleninou.
😘