Feniklový bôčik a pripučené grulky.

Recept je vraj od Gordona Ramsayho,len som ho trochu upravila..a z pôvodných štyroch hviezdičiek badiánu by Vám beztak vyzulo topánky😄

Kožu ostrým nožom narežte na kocky,nie moc hlboko,len kožu,osoľte,okoreňte,a fajne to do mäsa zo všetkých strán vmasírujte..
Vo veľkej panvici si zohrejte trochu oleja a osmahnite na ňom na pásiky nakrájaný fenikel(vňať si odložte na ozdobu),očistené strúčiky cesnaku a ostatné koreniny(1 lyžicu fenikl.semien..odložte opečené nabok a panvicu poriadne vyhrejte,vložte mäso kožou dole..tá začne pukať,opečte ju dozlata,vrch mäsa posypte zvyšnou lyžicou feniklu,potom prevrátťe,opečte aj druhú stranu..
Zalejte vínom,nechajte ho trochu vyvariť,dolejte vývar,pridajte popražené koreniny a fenikel,priveďte k varu a pekáč dajte do rúry na 170 stupňov na 2 hodiny piecť..občas polievajte výpekom..keď je mäso hotové,vyberte ho a zabaľte do alobalu oddychovať..do omáčky pridajte horčicu a prepasírujte cez sitko,príp.dochuťte medom,ak by bola omáčka fest kvašna🥴 a soľou,mčk..
Zahustite kuk.škrobom..grule sú varené v šupke,potom pripučené,pomaly opečené na masle z oboch strán(môžte aj dopredu uvariť) a už len posypať soľou🤤

Suroviny

1kg-1,2 kgbôčik
3strúčiky cesnaku
1+1 PLfeniklových semiačok
1 ksbadiánu
na hrot nožakardamómu
4bobkové listy
1 ČLhrubozrnnej horčice
3,5 dlsuchého bieleho vína
1 kshlávka feniklu
500-750 mlkuracieho bujónu
trochumedu,soli,mletého čierneho korenia a kukuričného škrobu
zopárzemiakov uvarených v šupke
trochumasla

Podobné recepty