Feniklový bôčik a pripučené grulky.

Recept je vraj od Gordona Ramsayho,len som ho trochu upravila..a z pôvodných štyroch hviezdičiek badiánu by Vám beztak vyzulo topánky?

Kožu ostrým nožom narežte na kocky,nie moc hlboko,len kožu,osoľte,okoreňte,a fajne to do mäsa zo všetkých strán vmasírujte..
Vo veľkej panvici si zohrejte trochu oleja a osmahnite na ňom na pásiky nakrájaný fenikel(vňať si odložte na ozdobu),očistené strúčiky cesnaku a ostatné koreniny(1 lyžicu fenikl.semien..odložte opečené nabok a panvicu poriadne vyhrejte,vložte mäso kožou dole..tá začne pukať,opečte ju dozlata,vrch mäsa posypte zvyšnou lyžicou feniklu,potom prevrátťe,opečte aj druhú stranu..
Zalejte vínom,nechajte ho trochu vyvariť,dolejte vývar,pridajte popražené koreniny a fenikel,priveďte k varu a pekáč dajte do rúry na 170 stupňov na 2 hodiny piecť..občas polievajte výpekom..keď je mäso hotové,vyberte ho a zabaľte do alobalu oddychovať..do omáčky pridajte horčicu a prepasírujte cez sitko,príp.dochuťte medom,ak by bola omáčka fest kvašna? a soľou,mčk..
Zahustite kuk.škrobom..grule sú varené v šupke,potom pripučené,pomaly opečené na masle z oboch strán(môžte aj dopredu uvariť) a už len posypať soľou?

Suroviny

1kg-1,2 kgbôčik
3strúčiky cesnaku
1+1 PLfeniklových semiačok
1 ksbadiánu
na hrot nožakardamómu
4bobkové listy
1 ČLhrubozrnnej horčice
3,5 dlsuchého bieleho vína
1 kshlávka feniklu
500-750 mlkuracieho bujónu
trochumedu,soli,mletého čierneho korenia a kukuričného škrobu
zopárzemiakov uvarených v šupke
trochumasla

Podobné recepty