Cviklové risotto s krevetkami🦐

Cviklové rizoto a krevetky🦐
Dnes netradične,chlapci sa rozhodli do Vianoc vegetariánčiť😄
Je to ale dobrota aj sama osebe,bez kreviet,či “chvatu” mäska😚

Kus masla rozpustíme,dosklovita opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak,pridáme ryžu,chvíľu popražíme a zalejeme vínom.Necháme vyvariť.Vývar postupne dolievame naberačkou,vždy za jednu,premiešame,necháme vsiaknuť,zase prilejeme-a tak dookola,pekne na miernej teplote..pomedzi to si nastrúhajte parmezán a najemno cviklu.
Ku koncu varenia,keď je ryža ešte dobre na “skus”,pridajte cviklu..dovarte,zasypte parmezánom,premiešajte a dochuťte citrónom,soľou,mčk a strčte tam nakoniec ešte kocečku masla😚
Malo by byť konzistenčne také “lejúce” sa..a aj ryža by mala byť trošku na “skus”.
Očistené krevetky si sprudka opečte na oliv.oleji,z oboch strán,ku koncu pridajte nasekaný strúčik cesnaku,soľ,mčk a vetvičku tymiánu(nemusí byť)..pridajte kocečku masla,všetko prehoďte a uložte na rizoto..polejte výpekom a celé dielo môžte ešte posypať strúh.parmezánom.
Meeegaa!💋

Suroviny

veľký hrnčekrisotto ryže
800-900 mlzeleninového vývaru(bujónu)
1,5 dlsuchého bieleho vína
2šalotky
1 strúčikcesnaku
1 stredneveľká čerstvá cvikla
dobré 2hrste strúh.parmezánu
Na dochutenie:
maslo,soľ,čierne korenie,citr.šťava
páročistených kreviet
trochuoleja
Na dochutenie:soľ,cesnak,čierne korenie,tymián,maslo

Podobné recepty