Kus masla rozpustíme,dosklovita opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak,pridáme ryžu,chvíľu popražíme a zalejeme vínom.Necháme vyvariť.Vývar postupne dolievame naberačkou,vždy za jednu,premiešame,necháme vsiaknuť,zase prilejeme-a tak dookola,pekne na miernej teplote..pomedzi to si nastrúhajte parmezán a najemno cviklu.
Ku koncu varenia,keď je ryža ešte dobre na “skus”,pridajte cviklu..dovarte,zasypte parmezánom,premiešajte a dochuťte citrónom,soľou,mčk a strčte tam nakoniec ešte kocečku masla😚
Malo by byť konzistenčne také “lejúce” sa..a aj ryža by mala byť trošku na “skus”.
Očistené krevetky si sprudka opečte na oliv.oleji,z oboch strán,ku koncu pridajte nasekaný strúčik cesnaku,soľ,mčk a vetvičku tymiánu(nemusí byť)..pridajte kocečku masla,všetko prehoďte a uložte na rizoto..polejte výpekom a celé dielo môžte ešte posypať strúh.parmezánom.
Meeegaa!💋