Cviklové risotto s krevetkami?

Cviklové rizoto a krevetky?
Dnes netradične,chlapci sa rozhodli do Vianoc vegetariánčiť?
Je to ale dobrota aj sama osebe,bez kreviet,či “chvatu” mäska?

Kus masla rozpustíme,dosklovita opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak,pridáme ryžu,chvíľu popražíme a zalejeme vínom.Necháme vyvariť.Vývar postupne dolievame naberačkou,vždy za jednu,premiešame,necháme vsiaknuť,zase prilejeme-a tak dookola,pekne na miernej teplote..pomedzi to si nastrúhajte parmezán a najemno cviklu.
Ku koncu varenia,keď je ryža ešte dobre na “skus”,pridajte cviklu..dovarte,zasypte parmezánom,premiešajte a dochuťte citrónom,soľou,mčk a strčte tam nakoniec ešte kocečku masla?
Malo by byť konzistenčne také “lejúce” sa..a aj ryža by mala byť trošku na “skus”.
Očistené krevetky si sprudka opečte na oliv.oleji,z oboch strán,ku koncu pridajte nasekaný strúčik cesnaku,soľ,mčk a vetvičku tymiánu(nemusí byť)..pridajte kocečku masla,všetko prehoďte a uložte na rizoto..polejte výpekom a celé dielo môžte ešte posypať strúh.parmezánom.
Meeegaa!?

Suroviny

veľký hrnčekrisotto ryže
800-900 mlzeleninového vývaru(bujónu)
1,5 dlsuchého bieleho vína
2šalotky
1 strúčikcesnaku
1 stredneveľká čerstvá cvikla
dobré 2hrste strúh.parmezánu
Na dochutenie:
maslo,soľ,čierne korenie,citr.šťava
páročistených kreviet
trochuoleja
Na dochutenie:soľ,cesnak,čierne korenie,tymián,maslo

Podobné recepty