Kus masla rozpustíme,dosklovita opečieme nadrobno nasekanú cibuľu a cesnak,pridáme ryžu,chvíľu popražíme a zalejeme vínom.Necháme vyvariť.Vývar postupne dolievame naberačkou,vždy za jednu,premiešame,necháme vsiaknuť,zase prilejeme-a tak dookola,pekne na miernej teplote..pomedzi to si nastrúhajte parmezán a najemno cviklu.
Ku koncu varenia,keď je ryža ešte dobre na “skus”,pridajte cviklu..dovarte,zasypte parmezánom,premiešajte a dochuťte citrónom,soľou,mčk a strčte tam nakoniec ešte kocečku masla?
Malo by byť konzistenčne také “lejúce” sa..a aj ryža by mala byť trošku na “skus”.
Očistené krevetky si sprudka opečte na oliv.oleji,z oboch strán,ku koncu pridajte nasekaný strúčik cesnaku,soľ,mčk a vetvičku tymiánu(nemusí byť)..pridajte kocečku masla,všetko prehoďte a uložte na rizoto..polejte výpekom a celé dielo môžte ešte posypať strúh.parmezánom.
Meeegaa!?