Mrkvu pokrájajte na kocečky,očistenú cviklu na cca 1 cm kocky,cibuľu a cesnak nadrobno.Na rozhorúčenom oleji opečte sprudka cviklu s mrkvou,poopekajte,pridajte cibuľu s cesnakom,paradajkový pretlak a dobre osmahnite.
Pridajte med a zalejte červeným vínom.To nechajte na polovicu odpariť a prilejte vývar,vhoďte bobkové listy,tymián,osoľte a nameľte korenie a nechajte zakryté 45 minút prebublávať.
Medzitým si môžete načistiť zemiaky a spraviť si kašu.
Ku koncu varenia očistite šalotky,prekrojte ich na štvrtky,takisto ako aj šampiňóny.Z namočených húb vyžmýkajte vodu a huby pokrájajte.
Na panvici rozohrejte trochu oleja a všetko opečte dohneda.Zasypte lyžičkou cukru a nechajte skaramelizovať.Zmes pridajte do hrnca k cviklovej zmesi a chvíľku ešte nechajte povariť.
Ak by sa Vám odparilo moc tekutiny,dolejte trochou vody.
Dochuťte balsamicom,citr.šťavou,mletým korením a soľou podľa chuti,prípadne ešte čerstvým tymiánom.
Na konci varenia pridajte vychladené kocky masla,premiešajte a podávajte s krémovým pyré.
A zase lyžicu do ruky a ham!😚