Špagety dáme variť do vriacej osolenej vody.Do mažiara vložíme bazalkové listy a spolu so štipkou soli ich utrieme na kašu.
Do keramickej,či sklenenej misy oddelíme žĺtka,pridáme k nim nastrúhaný parmezán,bazalkovú kašu,oliv.olej,citr.kôru z celého citróna a jeho šťavu-a tu Vám radím vytlačiť najskôr šťavu a postupne ju pridávať do zmesi..
Aspoň polovicu z nej by ste mali zniesť-inak každý nech pridá,koľko zvládne.Koštujte si za každým priliatím.
Zmes dobre premiešajte a posledné dve minútky varenia špagiet položte na otvorený kastról so špagetami,aby sa omáčka trošku prehriala.Inak ju môžte jemne prihriať na peci.
Omáčka zredne,ale nevadí,špagety popijú.
Keď sa dovaria,vylejte ich do sitka a také vriace dobre premiešajte s celou omáčkou.Zvýšte si trochu vody z cestovín,ak by sa Vám po premiešaní zdali husté,podlejte špagety po lyžičkách.Podávajte hneď.
Navrch ešte trochu parmezánu a čerstvé lístky bazalky,zavrite oči-a Taliansko ?? sa presunie k Vám do chyži☺️☺️☺️