Potrebujeme(zo 5 porcií,menší polievkový kastról):zopár múčnatych zemiakov,2 lyžice hladkej múky,kus mastnej slaniny na zapraženie,2-3 dl čistej šťavy z kvasenej kapusty(najlepšie zo súdka),soľ,špetku cukru.
Zemiaky očistite,nakrájajte na kocky(množstvo-aby bolo dobre zakryté dno hrnca),osoľte a zemiaky varte kým sa už nebudú skoro rozpadať.Pochystajte si múku a habarku(metličku).Prisypte múku a pretrepajte ju metličkou spolu so zemiakmi.Ostanú hrudky,ale tak to má byť..slaninu si nakrájajte na kocky a nechajte vypražiť.Pridajte ju k polievke.
Polievku vypnite-a až tak prilejte kapustniarku.Nech sa už nevarí,aby sa zachovali vitamíny.
Aj pri zohrievaní ju zbytočne neprevárajte.
Čír dochuťte soľou a troškou cukru,komu je moc pikantný.
Podávajte horúci s pečivkom či chlebom?✨