Carbonara 🇮🇹

Krémová klasika z Talianska,kde môžete super využiť napríklad zvyšné žĺtky z pečenia..nič zložité a hlavne žiadne prkotiny ako napr.smotanu Vám k tomu netreba🤷🏼‍♀️-vystačíte si s vodou,v ktorej sa varia špagety🙌🏼

A prosím Vás verte mi-podľa tohto receptu sa Vám z carbonary nikdy nestane praženica💪🏼

Moji chlapci sa zalizovali až za ušami😋

Najskôr si nechajte dochrumkava vypiecť na panvici slaninu-ak by bola suchšia,pridajte trochu bravčovej masti,ak Vám zase pustí veľa masti,trochu z nej odlejte.

Špagety dajte variť do dobre osolenej vody podľa návodu.V peknej mise zmiešajte parmezán,žĺtka,čerstvo namleté čierne korenie,petržlenovú vňať dokopy,pridajte aspoň pár minút vychladnutú slaninu a približne 3/4 až jednu celú naberačku vody zo špagiet.Normálne ju odčerpajte počas varenia.

Vznikne Vám z toho riedka masa.Keď sú už špagety uvarené,len si odlejte pár lyžíc vody pre strýčka Náhodu do hrnčeka-ak by omáčka náhodou bola hustá(nemalo by sa ale stať).Inak zlejte špagety cez sitko a okamžite ich zahorúca presypte do misy k syrovo-žĺtkovej zmesi.

Všetko poriadne premiešajte.Omáčka sa zahustí,špagety ju nasiaknu.Môžte ešte namlieť korenia-soliť zrejme nebude treba:ochutnajte si.

Rozdeľte do tanierov a hneď podávajte-kto chce,nech si ešte zľahka nastrúha navrch parmezánik😌🙌🏼

Takto vyzerá premiešaná zmes,do ktorej vkladáte horúce špagety☺️

Suroviny

100 gčerstvo nastrúhaného parmezánu alebo pecorina (alebo ich zmiešajte)
3 veľké (alebo 4 menšie )čerstvé žĺtka
100 gna pásičky nakrájanej prerastenej slaniny(prípadne pancetta,guanciale)
1/2 hrstečerstvej nasekanej petržlenovej vňaťky
namletéčierne korenie
3 porciešpagiet (cca 250 g)
na osolenie vodysoľ

Podobné recepty