Najskôr si nechajte dochrumkava vypiecť na panvici slaninu-ak by bola suchšia,pridajte trochu bravčovej masti,ak Vám zase pustí veľa masti,trochu z nej odlejte.
Špagety dajte variť do dobre osolenej vody podľa návodu.V peknej mise zmiešajte parmezán,žĺtka,čerstvo namleté čierne korenie,petržlenovú vňať dokopy,pridajte aspoň pár minút vychladnutú slaninu a približne 3/4 až jednu celú naberačku vody zo špagiet.Normálne ju odčerpajte počas varenia.
Vznikne Vám z toho riedka masa.Keď sú už špagety uvarené,len si odlejte pár lyžíc vody pre strýčka Náhodu do hrnčeka-ak by omáčka náhodou bola hustá(nemalo by sa ale stať).Inak zlejte špagety cez sitko a okamžite ich zahorúca presypte do misy k syrovo-žĺtkovej zmesi.
Všetko poriadne premiešajte.Omáčka sa zahustí,špagety ju nasiaknu.Môžte ešte namlieť korenia-soliť zrejme nebude treba:ochutnajte si.
Rozdeľte do tanierov a hneď podávajte-kto chce,nech si ešte zľahka nastrúha navrch parmezánik😌🙌🏼
Takto vyzerá premiešaná zmes,do ktorej vkladáte horúce špagety☺️