Zeleninu nakrájame na kocôčky,cesnak a cibuľu nadrobno.V širšej panvici na najvyššej teplote rozpálime olej,švihneme tam mäso a chvíľu opekáme,pridáme zeleninu a miešame,”sekáme”,kým sa nám všetko nerozdrobí a nechytí trochu farbu..pridáme pretlak a premiešame..pridáme paradajky z konzervy,nalejeme do konzervy vodu doplna a prilejeme k mäsu..ochutíme bujónom (cca 3 čl) a necháme pozvoľna variť poodkryté aspoň hodinku,občas premiešame..ak sa Vám bude zdať už tekutiny málo,vrchnák zaklopte celkom..podľa mňa je Bolo najlepšie,keď sa tak pomaly a dlhšie varí,dobre sa prepoja chute😋
Prisolíme ak treba,namelieme korenie,poprípade dáme trošku cukru a vmiešame nakoniec za hrsť nasekanej petrž.vňaťky..
Navrch samozrejme parmezán,alebo iný obľúbený syr..😘