Bôčiku narežte ostrým nožom kožu na kocky.Osoľte zo všetkých strán,potrite trochou sladkej papriky,na spodok nasypte trochu rasce a granulovaného cesnaku.Vložte do hlbšieho pekáča kožou nadol.Podlejte vodou,vložte cibuľu na štvrtky a celý cesnak.
Ja som piekla 2 hodiny na 150 stupňov bez vrchnáka,potom pol hodiny na 100 stupňov zakryté a vypla som rúru(šli sme na prechádzku?)
Keď sme došli,šťavu som zliala do kastrólika,mäso som obrátila,zakryté zohriala a dala pod gril kožu “vystrieľať”?
Trochu si to pečenie prispôsobte-ale bôčik bol takto výborný,šťavnatý a nerozpadal sa(čo sa mi teda často stávalo?)
Šťavu som dala trochu zvariť,cibuľu s cesnakom som v nej rozmixovala a už len ochutila sójovou omáčkou.Ak by Vám predsa bola riedka,zahustite ju kukuričným škrobom.
Pyré:
Karfiol očistite a nahrubo nasekajte.Zalejte vodou,osoľte,šprcnite citr.šťavy a uvarte domäkka.
Vodu zlejte a karfiol premixujte tyčovým mixérom.Vhoďte plátok masla,nechajte ho rozpustiť ,potom spolu s vriacou smotanou mixujte dohladka.Dosoľte a ochuťte muškátovým orieškom..mixovala som,až to ozaj bolo nafufňané☁️
Z druhého karfiolu som vybrala pár ružičiek,nakrájala na hrubšie plátky a pomalinky opekala na masle..už ich len posoľte a ???
?