Celé zemiaky uvaríme do mäkka.Vodu zlejeme,chvíľku ich necháme odpariť a zahorúca ošúpeme.Nakrájame na tenké plátky a vložíme do misy.Cibuľu osmahneme do sklovita na 2 PL oleja,zalejeme octom,pridáme horčicu,dobre soli,mčk,medzi prsty cukru a zalejeme vývarom-premiešame dohladka,privedieme k varu a horúcim zalejeme ešte teplé zemiaky.Premiešame a necháme polhodinku postáť.Teplé zemiaky horúcu vinaigrette pekné vypijú a ostanú krémové-zato je aj dôležité nechať zemiaky teplé a zalievať horúcim vývarom.
Po polhodinke pridajte zvyšný olej,premiešajte,prípadne dochuťte soľou a korením.
Vmiešajte nasekaný petržlen a máte hotovo.
Obmena:niekde dávajú aj na kocky nakrájanú šalátovú uhorku,alebo opraženú slaninku-ale taký so slaninou vidno málokedy,keďže sa furt podáva k hore mäsa?
My sme mali k nemu fašírky☺️