Kuracie pečienky a cibuľku opečieme sprudka na masti z každej strany,zalejeme portským a necháme ho takmer vyvariť..pečienky preložíme do vyššej nádoby..smotanu zohrejeme..pečienky rozmixujeme tyčovým mixérom a zašľahávame po lyžiciach mäkké maslo..nakoniec pridáme smotanu,všetko rozmixujeme dohladka a ochutíme rýchlosoľou..ak ju nemáme,nevadí,postačí aj obyčajná,ale môže sa stať že paštéta zosivie-na chuti jej to ale neuberie..pridáme mčk-a teraz perníkové-ak si to teda želáte..začínajte ale so štipkou,postupne pridávajte podľa chuti..zmes pretrite ešte cez sitko a rozdeľte do pohárikov s deklom.
Želé:
Z cukru spravíme karamel,zalejeme vínom,vhodíme kôru-nech sa trochu povarí kým sa rozpustí karamel..pridáme škoricu podľa chuti a vmiešame agar(chvíľu povaríme)alebo nabobtnanú želatínu(v tom prípade nechajte víno trochu vychladnúť)..
Rozdelíme na stuhnutú paštétu..Uchovávajte v chladničke a spotrebujete do 7 dní?