(Perníková) paštéta,želé z 🍷vína

Rozplývajúca sa hydinová paštéta s(bez) perníkovým korením+ želé z červeného vína🤤

Mimoriadne vhodné  na zimné a predvianočné obdobie🙌🏼

Tuto som spojila asi tri nápady dokopy-a samozrejme-famózna vec z toho vznikla💁🏼‍♀️(veď ako inak,nie?😙)
Paštétu dáme najskôr stuhnúť(vyjdú asi štyri poháriky) a potom navrch nalejeme toto fantastičné želé🤤-necháme stuhnúť a až tak sa môžte do toho pustiť ..
Čo sa týka perníkového korenia,nechám to na vás..ja som dala ozaj len trolinku,aby sa doma nepindalo,keby to bolo len na mne,dala by som ho viac,lebo paštéte dodá nevýslovný šmrnc✨

Kuracie pečienky a cibuľku opečieme sprudka na masti z každej strany,zalejeme portským a necháme ho takmer vyvariť..pečienky preložíme do vyššej nádoby..smotanu zohrejeme..pečienky rozmixujeme tyčovým mixérom a zašľahávame po lyžiciach mäkké maslo..nakoniec pridáme smotanu,všetko rozmixujeme dohladka a ochutíme rýchlosoľou..ak ju nemáme,nevadí,postačí aj obyčajná,ale môže sa stať že paštéta zosivie-na chuti jej to ale neuberie..pridáme mčk-a teraz perníkové-ak si to teda želáte..začínajte ale so štipkou,postupne pridávajte podľa chuti..zmes pretrite ešte cez sitko a rozdeľte do pohárikov s deklom.

Želé:
Z cukru spravíme karamel,zalejeme vínom,vhodíme kôru-nech sa trochu povarí kým sa rozpustí karamel..pridáme škoricu podľa chuti a vmiešame agar(chvíľu povaríme)alebo nabobtnanú želatínu(v tom prípade nechajte víno trochu vychladnúť)..
Rozdelíme na stuhnutú paštétu..

Uchovávajte v chladničke a spotrebujete do 7 dní😘

Suroviny

Paštéta:
250 gkuracích pečení
1 PLmasti alebo oleja
1malá cibuľka
50 mlportského vína
200 gmäkkého masla
150 mlsmotany na šľahanie
1 ČLrýchlosoli(na zachovanie farby)
na dochuteniemleté čierne korenie
podľa chutiperníkové korenie
Želé z červeného vína:
250 mlsuchého červeného vína
63 gcukru
2,5 gagar agar
alebo
3-4plátky želatíny
pásik kôryz biopomaranča
na dochutenieškorica

Podobné recepty