Slivky:
Slivky nakrájajte na mesiačiky,maslo rozpustite a prisypte cukor,nechajte rozpustiť,pridajte slivky,prehoďte a podlejte vínom.Pridajte škoricu a nechajte povariť..po cca 10 minútach sa slivky začnú rozpadať.Dochuťte poprípade cukrom,môžete namlieť aj trochu vanilky a cvrknúť citróna.
Rajbanička:
Zemiaky ošúpte a nahrubo nastrúhajte.Pridajte žĺtky,múku,strúhanku,dobre osoľte a citeľne nastrúhajte muškátového orieška(ten je ku všetkým zemiakovým jedlám topka?).
Premieste a dajte do panvice,kde sa už rozpustilo maslo..hmotu opekajte do zlatohneda a pritom rozsekajte vareškou na menšie kúsky.
Keď už je rajbanička dohneda,zasypte ju cukrom a nechajte chvíľu skaramelizovať.
Na tanieri bohato posypte práškovým cukrom a servírujte s horúcimi slivkami?
?