Zemiaková rajbanička so slivkami

Grulová rajbanička so slivkami??
Mať v chladničke pár uvarených zemiakov je vždy praktické-či už poopekať,nastrúhať na placky,do chleba,na cikošky (šúľance?),pirohy-alebo ochutnajte túto rýchlovku,zasýti,zahreje ?a je samozrejme vynikajúca-to snáď nemusím písať ??‍♀️
Slivkový kompót si môžte tiež pripraviť dopredu,ale nie je s ním aj tak žiadna robota..

Slivky:
Slivky nakrájajte na mesiačiky,maslo rozpustite a prisypte cukor,nechajte rozpustiť,pridajte slivky,prehoďte a podlejte vínom.Pridajte škoricu a nechajte povariť..po cca 10 minútach sa slivky začnú rozpadať.Dochuťte poprípade cukrom,môžete namlieť aj trochu vanilky a cvrknúť citróna.
Rajbanička:
Zemiaky ošúpte a nahrubo nastrúhajte.Pridajte žĺtky,múku,strúhanku,dobre osoľte a citeľne nastrúhajte muškátového orieška(ten je ku všetkým zemiakovým jedlám topka?).
Premieste a dajte do panvice,kde sa už rozpustilo maslo..hmotu opekajte do zlatohneda a pritom rozsekajte vareškou na menšie kúsky.
Keď už je rajbanička dohneda,zasypte ju cukrom a nechajte chvíľu skaramelizovať.
Na tanieri bohato posypte práškovým cukrom a servírujte s horúcimi slivkami?
?

Suroviny

Rajbanička:
6-7 uvarenýchzemiakov z predošlého dňa
3žĺtky
3 PLhladkej múky
2 PLstrúhanky
2 PLmasla
2 PLkryštálového cukru
Na dochuteniesoľ a dobre muškátového orieška
Na posypaniepráškový cukor
Slivky:
400-500 gsliviek
2 PLmasla
cukorpodľa chuti (cca 2 PL)
1/2 až 1 dlčerveného vína alebo vody
tyčinkaškorice
cvrkcitrónovej šťavy

Podobné recepty