Najskôr si namarinujte pomaranče.4-5 krvavých pomarančov orežte dookola,nad miskou vyfiletujte,zvyšok pomaranča vytlačte do misky.K šťave a filetkám ešte prilejte extra šťavu z 2 pomarančov.Pridajte cca 120 ml Aperolu.Nechajte aspoň hodinku marinovať v chladničke.
Krém:
Mascarpone,tvaroh,šťavu,cukor a kôru premiešajte metličkou,prilejte smotanu a vyšľahajte mixérom dotuha..alebo na redšie,komu ako pasuje-dochuťte si cukrom a citrónom podľa chuti.
Z tohto množstva Vám vyjde jedno veliké,alebo 2 menšie tiramisu-nože potešte susedov🤩
Filetky si preceďte cez sitko a do čistej šťavy namáčajte piškóty.
Do peknej misky navrstvite najskôr piškóty,potom krém,na ten poukladajte filetky(môžte ich pokrájať na drobnejšie) a opäť pokračujte nasiaknutými piškótami a zakončite krémom.
Tiramisu nechajte zakryté prejsť chuťami aspoň 2 hodiny v chladničke.
Vrch ozdobte filetkami,cukríčkami,pusinkami,želé cukríkami-čo doma nájdete🤩
Voilá!🍊