Burizónové gule

???

Je niekto na tomto svete,kto ich nemiluje?Ja teda nepoznám..Bola príležitosť,tak sme si ich spravili?

Cukor necháme vo veľkom hrnci rozpustiť na karamel..moc ho nemiešajte,až ku koncu,nech sa na niektorých miestach nespáli..odstavte a prilejte Salko (Milchmädchen).Zmes premiešajte drevenou vareškou,pridajte maslo na kocky a dajte opäť zohriať,miešajte kým sa zmes nespojí v hladký karamel.Pomedzi to prisoľte štipkou soli..nepreháňajte to v záchvate vidiny coolového slaného karamelu,lebo budete plakať ako ja kedysi..presolila som?.

Hrniec odstavte na bok,chvíľu nechajte podchladnúť a nasypte Burizony (Puffreis).Po jednom sáčku,všetko premiešajte kým pridáte druhé balenie.

Z ešte dobre teplej zmesi (už nie horúcej,nespáľte si paprče?) začnite gúľať gule veľkosti akej chcete.Sprvoti sa rozpadajú,ale hneď prídete na “skills”?.Ja ich moc nestláčam,aby boli ľahučké?

Ak sa Vám nechce gúľať,natlačte zmes do papierom na pečenie vyloženej formy na srnčí chrbát a po vychladnutí nakrájajte na plátky.

?

Suroviny

300 gkryštálového cukru
250 gmaslo
1 konzervaSalko (Milchmädchen)
štipkasoli
3 balíkyBurizon (210 g natur Puffreis)

Podobné recepty