Na formu 22-24 cm potrebujeme:
?:300 g celozrnných keksov (Leibniz,Sondey napr.) prebehnite tyčovým mixérom aby boli najemno.Roztopte 130 g masla do orieškova a spolu s nastrúhanou kôrou z 1/2 citróna a štipkou soli dobre premiešajte.Formu vyložte papierom na pečenie,boky pretrite tenko maslom,pásy papiera sa Vám lepšie prilepia.Zmes nasypte do formy a pohárom utláčajte k bokom,vytvarujte okraje a hladký spodok.
Vložte do chladničky a nechajte stuhnúť.
?60 g masla a 100 g prášk.cukru roztopte a premiešajte.Pridajte k 600 g krémového syra (Philadelphia napr.) a metličkou dobre rozmiešajte.Ďalej pridajte trochu vanilkovej pasty a za lyžičku citr.šťavy.
Namočte do studenej vody 1 plátok želatíny a nechajte nabobtnať.100 g vaječného likéru zohrejte na 70-80 stupňov(stačí vyskúšať prstom),rozmiešajte v ňom vytlačenú želatínu a pridajte ku krémovému syru.Zamiešajte.
Nakoniec metličkou do zmesi zľahka vmiešajte 100 g smotany vyšľahanej na šľahačku.
Celú cheesecake zmes natrite na stuhnutý keksový základ a zahlaďte dorovna.
Vložte do chladničky na 4-5 hodín alebo na noc.
Finiš?:2-2,5 plátku želatíny nechajte nabobtnať,opäť zahrejte 150 g vajčáku na cca 70-80 stupňov,vmiešajte želatínu a zmes vylejte na vychladený cheesecake.
Nechajte zatiahnuť a máte hotovo??
PS:ozdobte šľahačkou,cukríčkami či farebnými vajíčkami-alebo nechajte puristický.
Ja som mala v mrazničke zvýšené keksíkové cesto,vykrojila som z neho malé kruhy,postláčala po stranách a upiekla,ozdobila bielkovou polevou na malé volské očičká??☺️