Pri Skyre a tiramisu s ovocím odporúčam pridať aspoň 3 čl citr.šťavy (kľudne aj viac) a aj keď Skyr nahradíte tvarohom.
Pri klasickom tiramisu citrón do krému nedávajte.
Krém:250 g Skyru(alebo odtuč.tvarohu),250 g mascarpone,250 g smotany na šľahanie,3 čl citr.šťavy,cukor a vanilkový cukor podľa chuti.
Skyr+mascarpone premiešame s cukrom a citr.šťavou metličkou dohladka,vmiešame vyšľahanú šľahačku na jemný krém.
Čučoriedky:4-5 hrstí čučoriedok,trochu citr.šťavy,cukor podľa chuti,1 čl škrobu.
Čučoriedky krátko so šťavou povaríme,pridáme cukor podľa chuti a zahustíme lyžičkou škrobu rozmiešanou v troške studenej vody.Prilievajte pomaly a kontrolujte hustotu,nemalo by to byť moc husté,ale ani celkom riedke.
Nechajte vychladnúť.
Sirup na piškóty:500 ml vody,100 g cukru-priveďte k varu a keď sa rozpustí cukor a sirup vychladne,primiešajte amaretto alebo rum podľa chuti..pár lyžíc šuchnite určite ?
Postup asi viete..namočené piškóty,krém-naň vychladnuté čučoriedky,piškóty a opäť krém.
Vrch ozdobte podľa ľubovôle.
Alebo vyskúšajte klasiku a posypte kakaom a piškóty už tradične namočte do zmesi kávy a amaretta.?