Škoricové bobky (mandľové / lieskové)

Tieto sú šikovná obmena nemeckých Zimtsterne, s ktorými je taká babračka, že radšej si ich kúpite jak sa s tým patlať (potvrdzujem)”??‍♀️).
Bobky sú prirodzene bezlepkové, robila som obe varianty (mandľové aj lieskové), a teda s lieskovými orieškami sa mi vidia chuťovo trošku zaujímavejšie.

Bielky vyšľaháme so štipkou soli do tuha, pridáme prášk.cukor a ešte zo dve minútky šľaháme.

Z tejto zmesi odlejte do mikrotenového sáčka 50 g, poleva ide do stredu.

Do zvyšného snehu zamiešame mandle/lieskovce a škoricu, mokrými rukami ušúľame guličky, ktoré potom prstom sploštíme a vytvoríme v strede hlbšiu jamku.

Jamku vyplníme odliatou polevou, pečieme úplne naspodku 45 minút pri 100 stupňoch.

Od papiera odliepame až úplne vychladnuté.

Suroviny

2 ksbielka
150 gpráškového cukru
200 gmletých mandlí/lieskových orieškov
2-3 lyžičkymletej ceylon škorice

Podobné recepty