Šišky z Dubaja 👑

Taak,idem aj ja prispieť do tohto virálneho ošiaľu😵‍💫🤩

Ale keďže čokoláda by ma isto nebavila,zmyslela som si urobiť šišky a la Dubai Style💁🏼‍♀️

Klasické šišky naplníte pistáciovým pudingovým krémom a vrch dozdobte mliečnou čokoládou, nakoniec posypte na masle dozlata opečenými anjelskými vlasmi🫠-teraz ich dostať všade.Len pistáciovú pastu,či maslo si pozháňajte 100%-na mňa sú tie hotové nátierky príliš mastné a sladké..100% pasta Vám vydrží v chlade večnosť a takto ju môžete použiť aj naslano,do kaší,cestovinových omáčok a celkovo na varenie a pečenie🥰

Cesto:

Mlieko si jemne prihrejte s lyžičkou cukru a rozdrobte droždie,nechajte vzísť kvások.Zatiaľ si dopenista vyšľahajte vajce,žĺtok a cukor.Pridajte vlažné mlieko,rum,preosejte múku so štipkou soli a pridajte kôru-cesto vymiešajte varechou,alebo rukou a postupne pridajte maslo.Je mäkkej konzistencie,ale tak je to správne.

Cesto nechajte zakryté vykysnúť.Cesto si rozvážte na 12 kúskov à 40 g.Vygúľajte pekné guličky a položte na dobre pomúčenú podložku.Snažte sa do cesta už nepridávať múku hoc je lepivejšie.Jemne zvrchu pomúčte,zakryte a nechajte zase vykysnúť na dvojnásobný rozmer.

Kým kysnú buchtičky si uvarte puding.

Žĺtky,cukor a škrob rozmiešajte v miske dohladka.Mlieko so smotanou priveďte k varu a počas stáleho miešania prilievajte k žĺtkom.Zmes hneď prelejte naspäť do kastróla a na strednej teplote ju uvarte na hustý puding-pravdaže,stále miešajte..Odstavte a zamiešajte pistáciovú pastu a citrónovú kôru.Zakryte kontaktne fóliou a dajte vychladnúť do chladničky.

Dostatočnú vrstvu oleja si v kastróliku zohrejte na 170 stupňov.Pomôžte si kartou na cesto a podberte ňou buchtičky.Vložte opatrne do oleja a vypražte z oboch strán do zlatohneda-radšej pomaly,aby sa prepiekli☺️Nechajte ich na papierovom obrúsku odkvapkať a vychladnúť.

Zatiaľ si opečte na masle dozlatista anjelské vlasy.Tiež ich preložte na papierový obrúsok vychladnúť.

Puding vyberte z chladu a zašľahajte doň mäkké maslo.Striekacím vreckom naplňte šišky bohato krémom.

Čokoládu si roztopte nad vodným kúpeľom-ja som napríklad mala ešte jedného Mikuláša s chrumkavými čiastočkami,tak som ho minula😇.Keď je čokoláda takmer vychladnutá,namáčajte do nej zvrchu naplnené šišky,nechajte prebytočnú čokoládu stiecť a posypte anjelskými vlasmi,prípadne aj sekanými pistáciami.

Skladujte tieto exkluzívne šištičky v chladničke 👑

Suroviny

Cesto:
100 gmlieka
1/4 kockydroždia
1vajce
1žĺtok
30 gcukru
250 ghladkej múky (Weizen 405)
1 dobrá PLrumu
štipkasoli
trochunastrúhanej kôry z biocitróna
25 gmäkkého masla
olejna vyprážanie
Pistáciový krém:
3žĺtka
50 gcukru
30 gkukuričného škrobu (Maizena)
160 gmlieka
160 gsmotany
40 g100 % pistáciovej pasty
30 gmasla
trochunastrúhanej kôry z biocitróna
Anjelské vlasy:
3 hrstekadayif (anjelské vlasy)
2 PLmasla
Poleva:
200 gmliečnej čokolády
trochukakaového masla alebo kokosového či stuženého tuku na rozriedenie
Podľa chutisekané pistácie

Podobné recepty