Cesto:
Mlieko si jemne prihrejte s lyžičkou cukru a rozdrobte droždie,nechajte vzísť kvások.Zatiaľ si dopenista vyšľahajte vajce,žĺtok a cukor.Pridajte vlažné mlieko,rum,preosejte múku so štipkou soli a pridajte kôru-cesto vymiešajte varechou,alebo rukou a postupne pridajte maslo.Je mäkkej konzistencie,ale tak je to správne.
Cesto nechajte zakryté vykysnúť.Cesto si rozvážte na 12 kúskov à 40 g.Vygúľajte pekné guličky a položte na dobre pomúčenú podložku.Snažte sa do cesta už nepridávať múku hoc je lepivejšie.Jemne zvrchu pomúčte,zakryte a nechajte zase vykysnúť na dvojnásobný rozmer.
Kým kysnú buchtičky si uvarte puding.
Žĺtky,cukor a škrob rozmiešajte v miske dohladka.Mlieko so smotanou priveďte k varu a počas stáleho miešania prilievajte k žĺtkom.Zmes hneď prelejte naspäť do kastróla a na strednej teplote ju uvarte na hustý puding-pravdaže,stále miešajte..Odstavte a zamiešajte pistáciovú pastu a citrónovú kôru.Zakryte kontaktne fóliou a dajte vychladnúť do chladničky.
Dostatočnú vrstvu oleja si v kastróliku zohrejte na 170 stupňov.Pomôžte si kartou na cesto a podberte ňou buchtičky.Vložte opatrne do oleja a vypražte z oboch strán do zlatohneda-radšej pomaly,aby sa prepiekli☺️Nechajte ich na papierovom obrúsku odkvapkať a vychladnúť.
Zatiaľ si opečte na masle dozlatista anjelské vlasy.Tiež ich preložte na papierový obrúsok vychladnúť.
Puding vyberte z chladu a zašľahajte doň mäkké maslo.Striekacím vreckom naplňte šišky bohato krémom.
Čokoládu si roztopte nad vodným kúpeľom-ja som napríklad mala ešte jedného Mikuláša s chrumkavými čiastočkami,tak som ho minula😇.Keď je čokoláda takmer vychladnutá,namáčajte do nej zvrchu naplnené šišky,nechajte prebytočnú čokoládu stiecť a posypte anjelskými vlasmi,prípadne aj sekanými pistáciami.
Skladujte tieto exkluzívne šištičky v chladničke 👑