Ryžový nákyp

Ryžový nákyp,ako ho máme my radi☺️
Recept je vystrihnutý zo Života ešte za oných čias,takže pomaly 30 rokov už hádam bude mať😄..akurát som za tú dobu dosť zmenšila množstvo cukru a kto chce mať odľahčenejšiu variantu,použite rastlinné mlieko.Je to taktiež jediné jedlo,ku ktorému kúpim kompót-najradšej máme radi broskyňový🍑(a polejeme si nákyp fajne šťavou🤤)

Ryžu s mliekom,štipkou soli a vanilkovým cukrom uvaríme za častého miešania,kým sa mlieko nevstrebe.Necháme vychladnúť.
Žĺtky,maslo a cukor vyšľaháme do penista,pridáme mliečnu ryžu,dobre premiešame a zamiešame vyšľahaný sneh z bielkov.Cca 24 cm vymastenú formu naplníme a pečieme asi 60 minút do zlata.
Kompót si zvoľte podľa seba,ale mal by mať dosť šťavy🍒🍑🫐🍍
Jednoduché a také fajné☺️☺️

Suroviny

250 gguľatozrnnej ryže
1 lmlieka
2vajcia
50 gmäkkého masla
100-110 gprášk.cukru
1 balíčekvanilkového cukru
dobrá štipkasoli
K tomukompót so šťavou

Podobné recepty