Mliečna posýpka?

Hen ponúkam vlastne len dezertný komponent,ale nie hocijaký?:budete z neho očarení?.Mliečna posýpka je lahodná,chrumkavá a dajú sa ňou sypať hocaké dezerty,ovocné knedlíky,zmrzliny:trebárs na túto https://mezula.sk/fior-di-latte-smotanova-zmrzlina-z-talianska%f0%9f%8d%a6/a poháre,ovsené a ryžové kaše,je určená na mlsanie a čojaviemčoešte??

Príprava nie je náročná,len trochu zdĺhavejšia..zato vám v chladničke v uzavretej nádobe vydrží minimálne pol roka☺️

Recept pochádza z knihy Momufuku Milk Bar.

40 g sušeného mlieka,múku,cukor,škrob a soľ premiešajte v miske.Pridajte roztopené maslo a miešajte kým sa Vám nespravia hrudky.Masu rozložte na papier na pečenie a pečte asi 20 minút pri 120 stupňoch.

Ak zmes ešte nebude sypká,nechajte ešte pár minút piecť,mala by aj voňať za maslom.Vyberte a ak máte príliš veľké kusy,rozdeľte ich.Posýpku zmiešajte v miske so zvyšnými 20 g sušeného mlieka.Prilejte vychladnutú roztopenú čokoládu a miešajte aby sa všetko pekne obalilo.Nechajte postáť a približne každých 5 minút premiešajte..keď je všetko vychladnuté a sypké (sú tam menšie a väčšie odrobinky,tak je to správne) ?? šupnite do dobre uzatvárateľnej krabičky a tú do chladničky.Tam ju aj celý čas skladujte☺️

 

Suroviny

40g + 20godtučneného sušeného mlieka
40 ghladkej múky
12 gkukuričného škrobu
25 gcukru
dobrá štipkasoli
55 groztopeného masla
90 groztopenej bielej čokolády

Podobné recepty