Deň dopredu si pripravte Lemon Curd:https://mezula.sk/lemon-curd-%f0%9f%8d%8b/
Špenátový korpus:
Rúru zohrejte na 170 stupňov.
Umyte a osušte špenát.Do vyššej misky nalejte olej s mliekom a začnite po hrstiach pridávať špenát a tyčovým mixérom rozmixovávať-kým neminiete všetok špenát.Ďalej si vyšľahajte vajcia,cukor a kôru z citróna(krásne korpus prevonia) do hustej peny pár minút.Zamiešajte po častiach špenátové pyré a nakoniec múku preosiatu s prdopečom.
Cesto je ľahké a nadýchané.
Vylejte ho na plech s okrajom vyložený papierom na pečenie(tip??na spodku).Pečte 15-17 minút(test špáratkom).
Nechajte vychladnúť,nakrájajte štvorce a zvyšok si namrvte na ozdobu(ja som do trochy pridala lyžicu Philadelphie a vytvarovala som vajíčka,ktoré som namočila do bielej čokolády?)
Krém:Všetko prešľahajte do jemného hustejšieho krému.
A už som len naskladala korpus,na to vreckom krém,naň dobrú vrstvu lemon curd a pokračovala dohora.Poslednú vrstvu som taktiež potrela krémom a curdom a zasypala omrvinkami.
Ozdobte podľa gusta a nechajte aspoň zo dve hodinky v chladničke prejsť chute????
Tip:z cesta kľudne môžte upiecť aj mufiny-tam by som potom vyhĺbila jamku,dala do nej lemon curd a krém nastriekala ozdobnou špičkou navrch..alebo ho upečte v okrúhlej forme ako tortu,tú potom prekrojte,zrežte prípadne “dekel” a omrvinky môžete dať aj dookola celej obtretej torty..alebo si z cesta na plechu povykrajujte malé kolieska a urobte mini tortičky,odrezky rozmrvte..samozrejme,čas pečenia si prispôsobte?..ako vidíte,možností je habadej ???