Lemon Curd 🍋

Lemon Curd at it’s best🍋🙌🏼

Najlepší je domáci,to mi verte.Ja ho dávam do stredu na plnenie makróniek,do tort,tartov ,koláčov,palaciniek,na porridge alebo ho  len tak vyjedám lyžičkou🤭

Robievam ho často,hockedy aj len z jedného vajka,ak mi treba na plnenie,ľahko si je suroviny prerátať..je len jediný moment,na ktorý si treba dať pozor-a to je “varenie” curdu.Akonáhle zbadáte,že sa zmes zahusťuje,okamžite sťahujte z pece..inak máte citrónovú praženicu🤷🏼‍♀️ namiesto lahodného krémového curdu🤤

Šťavu,nastrúhanú kôru a cukor priveďte k varu,miešajte aby sa cukor rozpustil.Vedľa v miske si krátko prešľahajte vajcia.Horúci citrónový sirup za stáleho miešania tenkým prúdom primiešavajte k vajciam,aby si zvykli na teplotu.

Celú zmes vylejte naspäť do hrnca a za stáleho miešania na miernej teplote postupne zahrievajte.

Ak zbadáte jemné zahustenie,okamžite sťahujte z pece,chvíľku miešajte a vmixujte tyčovým mixérom kocky studeného masla.

Si okoštujte,už teraz je to bomba🤭🤭🤭

Hneď prelejte do pohárika s viečkom,vložte do chladničky do druhého dňa,tam to pekne zhustne.

Lemon Curd Vám v chladničke vydrží zo dva týždne.

Suroviny

3vajcia veľkosti M a izbovej teploty
120 gcukru
100 mlcitrónovej šťavy (cca 2 citróny-podľa šťavnatosti)
kôraz použitých biocitrónov
75 gstudeného masla na kocky

Podobné recepty