Čokoládové marshmallows🍫

Čokoládové marshmallows🍫🤩
Potrebovala som pár marshmallow obláčikov na tortu,tak som si ich vyrobila-a klaplo to super🤩
Nie je to žiadna veda a zvládol to aj môj ručný mixérik.
Jedine čo Vám treba extra zaobstarať je glukózový sirup,nájdete ho online alebo v cukrárskych potrebách.Ten je lacná položka a také kilové vedierko Vám vydrží večnosť,použiť ho môžte na výrobu zrkadlovej polevy,zmrzliny či praliniek.Glukózový sirup totiž zabraňuje cukru kryštalizovať.
Potrebovať budete ešte cukrársky teplomer.
Ak chcete marshmallow na kocky,pripravte si vyšší pekáčik-ten vytrite tenko olejom a posypte posypom uvedeným nižšie(cez sitko)-posypom nešetrite-radšej viac,aby sa nelepilo,posyp potrebujete aj na obalenie celých kociek.
Alebo môžte masu dať do vrecka s okrúhlou špičkou a nastriekať dlhé šúľky na plech.Ten takisto tenučko potrite olejom a bohato posypte posypom.Druhá varianta mi príde praktickejšia,nakoľko šúľky vyváľané v posype pohodlne nastriháte naolejovanými nožnicami✂️😊

Najskôr si urobíme kakaovú pastu:kakao,vanilku a kávu zalejeme vriacou vodou (40 ml),dobre premiešame a necháme stranou.
Plátky želatíny namočíme do dostatku studenej vody a necháme cca 10 minút napučať.
Do hrnca nasypte cukor,soľ,glukózu a nalejte vodu (30 ml).
Dajte variť a opatrne miešajte,aby sa cukor vedel rozpustiť.Merajte teplotu.Keď sirup dosiahne 121 stupňov,stiahnite ho zo sporáka.
Do misy(najlepšie kovovej) dajte vytlačenú želatínu a prilejte horúci sirup (pozor!).
Minútku opatrne mixujte a pridajte kakaovú pastu.3-4 minúty mixujte na strednej rýchlosti,potom prepnite na celý výkon a mixujte 7-10 minút..10 minút je možno aj veľa-už to malo dávno tú správnu hustú a lesklú konzistenciu.
Zmes okamžite preložte buď do vrecka,alebo do pekáčika použite tenko naolejovanú gumovú lízu.Zahlaďte v pekáčiku,alebo hneď striekajte dlhé pásy.Odstrihnite ich od špičky naolej.nožnicami.Ak robíte na plech,aspoň zo tri plechy si pochystajte.
Hneď cez sitko posypte posypom a nechajte pri izbovej teplote pár hodín stuhnúť(ale tuhne to rýchlo).
Šúľky vyšúľajte v posype a nastrihajte naolejovanými nožnicami do požadovanej veľkosti.Z pekáčika zmes vyklopte,dobre posypte a nakrájajte naolejovaným nožom(čepeľ častejšie pretrite naolejovaným papierovým obrúskom).
Hotové marshmallow ešte vyváľajte v posype a prehoďte v sitku,aby sa nadbytočný prášok oddelil.
Hotové skladujte v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote,alebo v chladnej miestnosti,nie však v chladničke(!).
A môžte vychutnávať😋😋😋
Buď si ich dajte plávať na vrch horúceho mlieka či kakavka,alebo nimi ozdobte koláčik,či podarujte.🙌🏼

Suroviny

8 plátkovželatíny
studenávoda na namočenie želatíny
25 gkvalitného kakaového prášku (žiadne Granko)
40 mlvriacej vody
vanilkovýextrakt (voliteľné)
na hrot nožainstantnej kávy (voliteľné)
225 gkryštálového cukru
56 gglukózy
ďalších 30 mlvody
štipkasoli
Na posyp:
cca 2 PLkakaový prášok
cca 2 PLprášk.cukor
cca 2 ČLkukuričného škrobu
olejna vymastenie pomôcok

Podobné recepty