Najskôr si urobíme kakaovú pastu:kakao,vanilku a kávu zalejeme vriacou vodou (40 ml),dobre premiešame a necháme stranou.
Plátky želatíny namočíme do dostatku studenej vody a necháme cca 10 minút napučať.
Do hrnca nasypte cukor,soľ,glukózu a nalejte vodu (30 ml).
Dajte variť a opatrne miešajte,aby sa cukor vedel rozpustiť.Merajte teplotu.Keď sirup dosiahne 121 stupňov,stiahnite ho zo sporáka.
Do misy(najlepšie kovovej) dajte vytlačenú želatínu a prilejte horúci sirup (pozor!).
Minútku opatrne mixujte a pridajte kakaovú pastu.3-4 minúty mixujte na strednej rýchlosti,potom prepnite na celý výkon a mixujte 7-10 minút..10 minút je možno aj veľa-už to malo dávno tú správnu hustú a lesklú konzistenciu.
Zmes okamžite preložte buď do vrecka,alebo do pekáčika použite tenko naolejovanú gumovú lízu.Zahlaďte v pekáčiku,alebo hneď striekajte dlhé pásy.Odstrihnite ich od špičky naolej.nožnicami.Ak robíte na plech,aspoň zo tri plechy si pochystajte.
Hneď cez sitko posypte posypom a nechajte pri izbovej teplote pár hodín stuhnúť(ale tuhne to rýchlo).
Šúľky vyšúľajte v posype a nastrihajte naolejovanými nožnicami do požadovanej veľkosti.Z pekáčika zmes vyklopte,dobre posypte a nakrájajte naolejovaným nožom(čepeľ častejšie pretrite naolejovaným papierovým obrúskom).
Hotové marshmallow ešte vyváľajte v posype a prehoďte v sitku,aby sa nadbytočný prášok oddelil.
Hotové skladujte v uzatvorenej nádobe pri izbovej teplote,alebo v chladnej miestnosti,nie však v chladničke(!).
A môžte vychutnávať😋😋😋
Buď si ich dajte plávať na vrch horúceho mlieka či kakavka,alebo nimi ozdobte koláčik,či podarujte.🙌🏼