Zmrzlina s bielou čokoládou,jogurtom a čiernymi ríbezľami:
200 g bieleho gréckeho jogurtu,100 g smotany,100 g bielej čokolády,2 žĺtka,2 čl prášk.cukru,120 g čistého pyré (mixnutých a cez sitko pretretých čiernych ríbezlí-kľudne aj viac).
Najskôr si nasekáme nadrobno čokoládu,smotanu privedieme k varu,zalejeme ňou čokoládu a miešame kým sa nerozpustí.Necháme vychladnúť.Žĺtka vyšľaháme s cukrom do hustej peny a spolu jogurtom pridáme do ganache,vymiešame dohladka.Vlejeme do mašiny,kto má a postupne primiešame pyré..ak mašinu nemáte,premiešame zmes s pyré,dáme do misky s vrchnákom a občas vytiahneme z mrazničky,premiešame a dáme zasa primrznúť..
Zo zvyšných bielkov som zvrtla pusinky,zmrzka nie je moc sladká,si vravím,hodia sa tam..
Dve bielka,štipku soli,šprc citrónovej šťavy a 100 g cukru šľaháme do pevnej a lesklej peny zopár minút(10)
Do sáčka pred striekaním môžte naniesť zdnuka čiary špáratkom,ktoré je namočené v potravinárskej farbe,vložte sneh a pri striekaní na papier sa Vám pusinky pekne zafarbia😊
Sušte ich na 100 stupňoch aj dve hodinky,nechajte vo vypnutej rúre aj celú noc,alebo ich po vychladnutí hneď preložte do misky z vekom,aby nenavlhli.
Kľudne len tak na chrumkanie,zopár podrvte a vmiešajte do už celkom dobre zatuhnutej zmrzky.Pusinkami ozdobte zmrzlinu pri podávaní☺️☺️☺️💋