Vegánska paštéta

Vegánska paštéta😉
Keďže sa nám začal pôst,my sme si tiež povedali,že sa zriekneme pár vecí a okrešeme konzumáciu mäska.
Vyskúšať vege paštétu ma už lákalo dlho-tak som sa do toho pustila.Za 10 minút je hotová a mne veľmi chutí(aj muž pochválil☝🏼😉

Cibuľu nakrájame nadrobno(štvrtku nechajte surovú) a opražte na oleji do svetlohneda,ku koncu pridajte cesnak.Fazuľu prelejte do sitka(trochu nálevu si nechajte na zriedenie) a premyte pod vodou,nechajte odkvapkať.Na panvičke po cibuli opečte trochu pretlak,aby chytil farbu,tofu nakrájajte na kocky.
A už len všetko zmixujeme dokopy..postupne pridávame olej,môžme zriediť aj nálevom.Dobre dochuťte soľou,citrónom,majoránkou a mletým čiernym korením a pridajte zvyšnú cibuľku nakrájanú na drobno.
Hotovo!
💋

Suroviny

Konzervačervenej kidney fazule
200 gúdeného tofu
1cibuľa
1 strúčikcesnaku
5-6 PLneutrálneho oleja..slnečnicový napr.
1 ČLparadajkového pretlaku
4 ČLhorčice
Na dochutenie:pár kvapiek citr.šťavy,soľ,mleté čierne korenie,majoránka

Podobné recepty