Teplý čokoládový tarte s kokosovo-rumovým sorbetom

Teplý čokoládový tarte 🍫s kokoso-rumovým sorbetom🥥mhmm…
Ak si odmyslíme sorbet,ktorý treba beztak pripraviť dopredu,je to raz-dva vykúzlený čoko sen✨s chrumkavou kôrkou a krémovým stredom..
A netreba čakať,kým vychladne🙏🏼🤤
Vedia si ho dopriať aj bezlepkáči,tie dve lyžice múky kľudne nahraďte bezlepkovou ☺️.

Kokosový sorbet:
Vodu a prášk.cukor nechajte zovrieť,zložte z peca,zamiešajte kokos.mlieko,kokos,rum a limetku.Ak máte zmrzlinovač,tak to tam prelejte,ak nie,tak šup do misky a do mrazničky..čas od času premiešajte,aby sa nevytvorilo toľko kryštálov.
Čokoládový tarte:
Zapnite rúru na 160 stupňov.
Nalámanú čokoládu a maslo rozpustite nad vodným kúpeľom a zložte z hrnca.Nemalo by to byť horúce,akurát čo sa roztopí a vymieša dohladka.Vajcia rozdeľte.Sneh vyšľahajte so štipkou soli a postupne prišľahajte cukor.
Do čokolády vmiešajte po jednom žĺtky a múku.Vmiešajte najskôr tretinu snehu-nedostaňte infarkt(!)ono sa to akoby zrazí.Pridajte zvyšok snehu a metličkou všetko pekne premiešavajte.Zmes sa znovu spojí do krásneho čoko cesta.❤️
Vylejte do okrúhlej formy(24-26 cm) vystlanej papierom a vložte na 35 minút do rúry.
Desať minút pred dopečením vyberte sorbet z mrazničky,nech zmäkne.Koláčik vyberte z rúry,je podvihnutý,za chvíľu ale spadne-má to tak byť..chvíľku ho nechajte podchladnúť,nakrájajte,rozdeľte na tanieriky a navrch uložte za ňok (😆) sorbetu.Môžte ešte nastrúhať čokoládu a voilá-už len vychutnávajte🤤
Komu sa nechce robiť sorbet,kľudne s vanilk.zmrzkou alebo šľahačkou-ak sa z tartu náhodou niečo zvýši,na druhý deň je tiež vynikajúci💋

Suroviny

Sorbet:
100 gpremixovaného strúhaného kokosu
200 mlkokosového mlieka
150 mlvody
100 gprášk.cukru
50 mldobrého rumu
šťavaz jednej limetky
Tarte:
200 g70% čokolády
150 gmasla
150 gcukru
4 vajciaizbovej teploty
2 PLhladkej alebo bezlepkovej múky
štipkasoli

Podobné recepty