Rebarbecue omáčka z rebarbory a rebierka.

Rebierka sú super vec🤤
U nás s domácou rebarborovou barbecue omáčkou,šalátom a ešte teplou bagetkou-tú sme si fuzli maslom s medvedím cesnačikom😋😋

Z rebierok som stiahla blanu,umyla,posolila barbecue soľou(grilovacou),poprášila sladkou červenou paprikou,rímskou rascou,nastrúhala som aj trochu citrónovej kôry a pekne rebierka pomasírovala😊
Uložila do pekáča,navrch ešte trošku masla,podliala trochou vody,pozakrývala som dobre alobalom a dala piecť na 150 stupňov asi na hodinu a trištvrte..vybrala som ich,potrela mojou barbecue omáčkou a dala pod gril,kým neskaramelizuje..otočíme a zopakujeme s druhou stranou..

Rebarbecue omáčka😄(asi Blumenthal):

Rebarboru nakrájame na kúsky,cibuľu a cesnak nadrobno,zázvor nastrúhame..na oliv.oleji do sklovita osmahneme cibuľu a cesnak a pridáme zázvor spolu s ostatnými koreninami.Popražíme minútku-dve..pridáme paradajky,rebarboru,ocot,cukor,worcestrovú omáčku a soľ a všetko pri miernej teplote povaríme 20 minút..nakoniec šup do mixéra a najemno rozmixovať..
Naplňte do pohárov,zatiahnite viečko-kto si chce byť celkom istý,nech ešte zasterilizuje..
Je famózna!!!!🤤🤤🤤

Suroviny

300 grebarbory
420 gpasírovaných paradajok
200 gjablkového octu
30 gjemného olivového oleja
200 gtrstinového cukru
1 ksčervená cibuľa
6strúčikov cesnaku
3 cmčerstvého zázvoru
po 1/2 člčierneho korenia,údenej papriky,škorice,kajenského korenia,horčičných semien,
1/4 člmuškátového orieška
1 člsoli
2 PLworcestrovej omáčky
Rebierka:
podľa hladumäsité bravčové rebierka
po trocherímskej rasce,soli,grilovacieho alebo barbecue korenia,červenej sladkej papriky
kôraz citróna

Podobné recepty