Dopredu si treba pripraviť aj púpavový cukor:premiešajte 3 lyžice cukru,trochu nastrúhanej citrónovej kôry a vytrhané žlté lupene z pár púpavových hlavičiek.Premixujte tyčovým mixérom,navrstvite na papier na pečenie a sušte buď jeden deň na slnku,alebo na 60 stupňoch v rúre dosucha.Väčšie kúsky rozmrvte a presypte do pohárika s viečkom.
A potom to už ide raz dva?
Na 12 kúskov potrebujeme:
?200 g bieleho jogurtu + 4/5 lyžíc vytrhaných žltých lupienkov púpavy premixujeme tyčovým mixérom.
?2 vajcia,60 g trstinového cukru,2 čl vanilkového cukru,kôra z jedného biocitróna,šťava zo 1/4 citróna a 80 g púpavového medu-to všetko vyšľaháme do peny,prilejeme 120 ml slnečnicového oleja a vmiešame žltý jogurt.
? nakoniec pridáme 270 g hladkej múky preosiatej s 1 čl prášku do pečiva a štipkou soli.
Premiešame rýchlo metličkou a rozdelíme do 12 mufinkových formiček.
Pečieme 25-27 minút pri 170 stupňoch.
Na vychladnuté nastriekame šľahačku osladenú trochou vanilkového cukru a posypeme púpavovým cukrom-ktorý pri papaní krásne chrumká ???
Inšpirovala som sa blogom Mit Liebe gemacht?