Korpus:
Rúru zapnite na 175 stupňov,horný,dolný ohrev.Sušienky rozmixujte tyčovým mixérom,alebo rozdrvte v sáčku,pridajte kôru,soľ a roztopené maslo.
Formu vyložte zo spodku papierom na pečenie,zacvaknite a odstrihnite zvyšný papier.Zmes do nej vysypte a rovnomerne roztlačte pohárom s hladkým dnom.Pečte 5 minút..formu vyberte,kým zamiešate krém nechajte trochu vychladnúť a spodok formy obaľte do alobalu.
Krém:Snažte sa o izbovú teplotu surovín🙏🏼
Všetko prešľahať opatrne,bez zašľahania vzduchu.Krém vylejte do formy,zarovnajte lyžicou.Formu vložte do pekáčika,do ktorého nalejte asi 1-2 cm vody.
Alebo pekáčik s vodou vložte do rúry naspodok a na mriežku formu s cheescakom.
Pečte 35 minút,potom teplotu stiahnite na 160 a dopečte ešte 25 minút.
Po upečení formu nevyberajte.Len pootvorte dvierka a strčte do nich varechu.Nechajte hodinku-dve chladnúť.
Cheescake vyberte..mal by mať jemne vyvýšený okraj-do stredu nalejeme želé.
Želé:1 dl červeného vína(alebo detského punču-v tom prípade už netreba pridávať cukor ani koreniny),1-2 čl cukru,pásik pomaranč.kôry,tyčinka škorice,badián,2 klinčeky-víno priveďte k varu,odstavte a nechajte 15 minút vylúhovať.
Nechajte 1,5 plátku želatíny v studenej nabobtnať,z vína vyberte koreniny,zahrejte na cca 60 stupňov,zamiešajte vytlačenú želatínu.Zmes nechajte vychladnúť-keď už sa začne “zaťahovat”,opatrne ju vylejte do stredu cheescaku.
Položte cheescake predtým ale na podlahu,balkón,aby ste s ním nehýbali,kým želatína stuhne😁🥴-to bol dôvod,prečo sa mi prvý rozpierdolil🤭🤣
A už len šup do chladničky,alebo na balkón v tejto zime-nechajte poriadne zachladiť,ozdobte podľa gusta a podávajte✨😘