Pomarančový cheesecake s punčovým zrkadlom

Pomarančový cheescake #2 s vínovým (punčovým) zrkadielkom☺️✨
..tentokrát pekný a nerozdziganý🥰🤣
Ak nechcete navrch varené víno,použite detský punč,alebo len cranberry šťavu.
Žiadna zložitá vec,je šikovno hotový-len to chladnutie 🥴-na to si treba dať pozor,inak spľasne🥺
Recept je na 20 cm formu,na boku otváraciu a s vyberateľným dnom.

Korpus:

Rúru zapnite na 175 stupňov,horný,dolný ohrev.Sušienky rozmixujte tyčovým mixérom,alebo rozdrvte v sáčku,pridajte kôru,soľ a roztopené maslo.
Formu vyložte zo spodku papierom na pečenie,zacvaknite a odstrihnite zvyšný papier.Zmes do nej vysypte a rovnomerne roztlačte pohárom s hladkým dnom.Pečte 5 minút..formu vyberte,kým zamiešate krém nechajte trochu vychladnúť a spodok formy obaľte do alobalu.
Krém:

Snažte sa o izbovú teplotu surovín🙏🏼
Všetko prešľahať opatrne,bez zašľahania vzduchu.Krém vylejte do formy,zarovnajte lyžicou.Formu vložte do pekáčika,do ktorého nalejte asi 1-2 cm vody.
Alebo pekáčik s vodou vložte do rúry naspodok a na mriežku formu s cheescakom.
Pečte 35 minút,potom teplotu stiahnite na 160 a dopečte ešte 25 minút.
Po upečení formu nevyberajte.Len pootvorte dvierka a strčte do nich varechu.Nechajte hodinku-dve chladnúť.
Cheescake vyberte..mal by mať jemne vyvýšený okraj-do stredu nalejeme želé.
Želé:

1 dl červeného vína(alebo detského punču-v tom prípade už netreba pridávať cukor ani koreniny),1-2 čl cukru,pásik pomaranč.kôry,tyčinka škorice,badián,2 klinčeky-víno priveďte k varu,odstavte a nechajte 15 minút vylúhovať.
Nechajte 1,5 plátku želatíny v studenej nabobtnať,z vína vyberte koreniny,zahrejte na cca 60 stupňov,zamiešajte vytlačenú želatínu.Zmes nechajte vychladnúť-keď už sa začne “zaťahovat”,opatrne ju vylejte do stredu cheescaku.
Položte cheescake predtým ale na podlahu,balkón,aby ste s ním nehýbali,kým želatína stuhne😁🥴-to bol dôvod,prečo sa mi prvý rozpierdolil🤭🤣
A už len šup do chladničky,alebo na balkón v tejto zime-nechajte poriadne zachladiť,ozdobte podľa gusta a podávajte✨😘

Suroviny

Korpus:
100 gmaslových sušienok
50 gmasla
nastrúhaná kôrazo 1/4 biopomaranča
štipkasoli
Cheesecake plnka:
600 gkrémového syra (Philadelphia,Goldessa)
100 gkyslej smotany
140 gcukru
1 vanilkovýcukor
kôra zo zvyšného3/4 pomaranča
2vajcia veľkosti L
Všetky surovinyv izbovej teplote (!)
Zrkadlo:
1 dlčerveného vína
1-2 ČLcukru
pásikpomarančovej kôry
Z korenín:tyčinka škorice,hviezdička badiánu,2 klinčeky
1,5 plátkuželatíny

Podobné recepty