Cibuľu nakrájanú na pásiky opekajte na oliváči kým mierne nezhnedne,ale stále ostane chrumkavá.Okoreňte čiernym korením.
Cesto buď vyvaľkajte alebo rozprestrite na papier na pečenie,okraje môžte ozdobne pozahýňať a natrite žĺtkom.
Navrstvite rovnomerne cibuľu,poukladajte olivy(buď na kolieska alebo celé) a sardelky (sú naložené v soli) preto ich opláchnite pod vodou a trochu osušte papierovým obrúskom-ináč to bude moc slané..Posypte jemne tymiánom alebo provensálskymi bylinkami a pečte na 200 stupňoch dozlata(pri lístkovom ceste to bolo 25 minút).
Sladkosť cibule výborne dopĺňa slanosť olív a sardeliek.
Kľudne ako ľahkú večeru či predjedlo,alebo aj na studeno.
K tomu pohárik chladeného bieleho alebo rosé a pekný večer sa môže začať 🥂😘