Omáčka z pečenej zeleniny🔅

Šikovná omáčka z pečenej zeleniny🍝-🇮🇹 na tanieri🤩
Z pár surovín,bezprácna,dobrá na zavarenie či zamrazenie.Pasuje k akýmkoľvek cestovinám a môžte ju použiť aj ako nátierku.

Zeleninu očistíme,nahrubo nakrájame,vložíme do hlbšieho pekáča a prelejeme olejom a balsamicom.
Dáme piecť 50 minút na 180 stupňoch,v polovici premiešame.
Hotové rozmixujeme tyčovým mixérom a dochutíme soľou a korením.
Premiešame s akoukoľvek cestovinou a posypeme pecorinom alebo parmezánom.🙌🏼
Tip:”kyslosť” omáčky záleží od zrelosti zeleniny a kvality balsamica-môžete trochu prisladiť cukrom.
Ak by sa Vám videla konzistenčne riedka,zvarte ju na hustejšiu.

Suroviny

4 veľkéčervené papriky
500 gzrelých paradajok
3 červenécibule
3-5 strúčikovcesnaku
50 mlolivového oleja
80 mldobrého balsamicového octu
Na dochutenie:soľ,čierne korenie,cukor

Podobné recepty