Karfiolové curry

Veganuary a tu ešte žiaden vegánsky recept!😱😉

Curry je naj voľba,ak treba obed rýchlo a je vonku zima☺️Čo sa zeleniny týka viete tam použiť hocičo,ja som mala šmak na karfiol.

Čo sa týka curry pasty,dobre uzavretý sáčok vydrží v chladničke mesiace a netreba Vám tým pádom celú škálu korenín,ktoré dochucujú toto jedlo.

Ak sa Vám nechce robiť naan,spravte si jednoducho jazmínovú ryžu,omáčky je dostatok-ja mám najradšej tú z varných sáčkov..kým sa uvarí karfiol,máte ju hotovú🍚

Curry:

Karfiol si rozoberte na približne rovnaké ružičky,nakrájajte nadrobno cesnak a cibuľu.Tie osmahnite dosklovita na oleji vo woku,pridajte curry pastu a paradajkový pretlak,všetko dobre premiešajte a pridajte karfiol.Aj ten chvíľu poopekajte,zalejte bujónom a kokosovým mliekom,prisoľte a  nechajte pozvoľna prebublávať 15 minút.Ku koncu varenia pridajte mrazený hrášok a nahrubo nakrájané paradajky (prípadne nasekaný pak choi,či jarnú cibuľku)

Dosoľte,okoreňte,pridajte špetku cukru podľa chuti a pár kvapiek citr.šťavy.

Naan chlieb:

Guličku droždia rozmiešajte s lyžičkou cukru na riedku pastu,rozmiešajte ju trochou vody z odmeraného množstva.Do misy preosejte sypké suroviny,pridajte droždie a tekutiny a vymieste cestíčko.To nechajte postáť 30 minút,rozdeľte na 6 častí,vyvaľkajte na tenké placky (si podmúčte) a kým sa uvarí karfiol,upečte ich z oboch strán na suchej panvici.

Po dopečení potrite rozpusteným maslom.

Suroviny

1 hlavakarfiolu
1cibuľa
1 strúčikcesnaku
2-3 PLžltej curry pasty
1 PLparadajkového pretlaku
zo 3 hrstemrazeného hrášku
400 mlzeleninového bujónu
400-500 mlkokosového mlieka
2-3paradajky
Podľa chuti
trochupak choi,hráškové lusky,jarná cibuľka
Na dochutenie
štipkasoli,cukru a čierneho korenia
mesiačikcitróna
olej
Naan:
300 ghladkej múky špeciál (Weizen 550)
100 gbieleho jogurtu,či vege jogurtu
125 gvody
1 PLoleja
1 kopistá člsoli
1 člcukru
na hrot nožasódy bikarbóny
bobečekdroždia
na potretierozpustené maslo,alebo rastlinné maslo
..alebo si spravte jazmínovú ryžu

Podobné recepty