Maslo rozpustite v hrnci a pridajte hladkú múku.Miešajte zo dve minútky na svetlú zápražku.Postupne prilievajte mlieko a miešajte metličkou,aby sa Vám nespravili hrudky.Bešamel nechajte aspoň 7 minút jemne prebublávať a občas premiešajte,aby sa zospodku neprichytil.
Medzitým si uvarte kolienka v osolenej vode podľa návodu a nechajte ich v sitku odkvapkať.
Do horúceho bešamelu vmiešajte najemno nastrúhaný syr,dochuťte soľou,čiernym korením a len “podprahovo” štipkou granulovaného cesnaku.
Zmes dobre premiešajte s cestovinami,prelejte do maslom vymazanej zapekacej misky,posypte hrsťou cheddaru,rozložte pár vločiek masla na syr a dajte zapiecť na 170 stupňoch 15 -20 minút.Ak by povrch dovtedy nezozlatol,zapnite funkciu gril a nechajte vrch zozlatnúť.
Hotovo!
Vrch môžete posypať pažítkou či petržlenovou vňaťou alebo chrumkavou cibuľou.
Môžte ich jesť len tak,alebo ako prílohu k mäsku či ku grilovaným pochúťkám.