Limoncello (citrónový,limetkový) Käsekuchen

Limoncello(alebo limetkový či citrónový)🍋Käsekuchen-lahodná a krémová klasika z Nemecka🤤🤤🤤
Recept mám hen od krajanky DeliKatka (@delikatka)bývajúcej v Mníchove,domáce limoncello od jednej z mojich dobrých sestier😘-takže som dlho neotáľala🤤
S cestom je trošku roboty,s plnkou vôbec-len to čakanie do druhého druhého dňa😩

Cesto:kôra z jedného bio citróna,125 g studeného masla na kocky,60 g prášk.cukru,250 g hl.múky(alebo bezlepkovej zmesi),1 vajce,štipka soli.
Zmiesiť dokopy,roztlačit na placku,zabaliť do fólie a nechať hodinu v chladničke.Potom rozvaľkať (cez fóliu je ľahšie)vystlať 24 cm formu papierom a cestom-vytiahnite kraj,pokiaľ Vám pôjde,plnky je veľa.Cesto popichajte vidličkou a kým vymiešate plnku,dajte ho vo forme chladiť.
Plnka:1 kg jemného odtučneného tvarohu,400 g šľ.smotany,250 g cukru,70 g kuk.škrobu,3 vajcia,5 PL limoncella-alebo limentkovej šťavy-alebo citrónovej šťavy:čo práve máte doma☺️Všetko metličkou premiešajte dohladka,vylejte do formy a šup(teda opatrný šup)do vyhriatej rúry (175 stupňov) na 70-80 minút..ak Vám rúra náhodou pripeká,položte posledných 10 minút navrch alobal.
Käsekuchen je v strede ešte trasľavý,to nevadí,tak to má byť,nechajte ho vychladnúť-najlepšie cez noc v chladničke.
Poprášte prášk.cukrom a už len vychutnávajte🤤🤤🤤🤤

Suroviny

Cesto:
250 ghladkej múky
125 gstudeného masla na kocky
60 gprášk.cukru
1vajce
kôraz jedného citróna
štipkasoli
Plnka:
1 kgjemného odtučneného tvarohu
400 gšľahačkovej smotany
250 gcukru
70 gkukuričného škrobu
3vajcia
5 PLlimoncella,limetkovej šťavy alebo citrónovej šťavy

Podobné recepty