Cesto:kôra z jedného bio citróna,125 g studeného masla na kocky,60 g prášk.cukru,250 g hl.múky(alebo bezlepkovej zmesi),1 vajce,štipka soli.
Zmiesiť dokopy,roztlačit na placku,zabaliť do fólie a nechať hodinu v chladničke.Potom rozvaľkať (cez fóliu je ľahšie)vystlať 24 cm formu papierom a cestom-vytiahnite kraj,pokiaľ Vám pôjde,plnky je veľa.Cesto popichajte vidličkou a kým vymiešate plnku,dajte ho vo forme chladiť.
Plnka:1 kg jemného odtučneného tvarohu,400 g šľ.smotany,250 g cukru,70 g kuk.škrobu,3 vajcia,5 PL limoncella-alebo limentkovej šťavy-alebo citrónovej šťavy:čo práve máte doma☺️Všetko metličkou premiešajte dohladka,vylejte do formy a šup(teda opatrný šup)do vyhriatej rúry (175 stupňov) na 70-80 minút..ak Vám rúra náhodou pripeká,položte posledných 10 minút navrch alobal.
Käsekuchen je v strede ešte trasľavý,to nevadí,tak to má byť,nechajte ho vychladnúť-najlepšie cez noc v chladničke.
Poprášte prášk.cukrom a už len vychutnávajte????