Lemon Curd ?

Lemon Curd at it’s best???

Najlepší je domáci,to mi verte.Ja ho dávam do stredu na plnenie makróniek,do tort,tartov ,koláčov,palaciniek,na porridge alebo ho  len tak vyjedám lyžičkou?

Robievam ho často,hockedy aj len z jedného vajka,ak mi treba na plnenie,ľahko si je suroviny prerátať..je len jediný moment,na ktorý si treba dať pozor-a to je “varenie” curdu.Akonáhle zbadáte,že sa zmes zahusťuje,okamžite sťahujte z pece..inak máte citrónovú praženicu??‍♀️ namiesto lahodného krémového curdu?

Šťavu,nastrúhanú kôru a cukor priveďte k varu,miešajte aby sa cukor rozpustil.Vedľa v miske si krátko prešľahajte vajcia.Horúci citrónový sirup za stáleho miešania tenkým prúdom primiešavajte k vajciam,aby si zvykli na teplotu.

Celú zmes vylejte naspäť do hrnca a za stáleho miešania na miernej teplote postupne zahrievajte.

Ak zbadáte jemné zahustenie,okamžite sťahujte z pece,chvíľku miešajte a vmixujte tyčovým mixérom kocky studeného masla.

Si okoštujte,už teraz je to bomba???

Hneď prelejte do pohárika s viečkom,vložte do chladničky do druhého dňa,tam to pekne zhustne.

Lemon Curd Vám v chladničke vydrží zo dva týždne.

Suroviny

3vajcia veľkosti M a izbovej teploty
120 gcukru
100 mlcitrónovej šťavy (cca 2 citróny-podľa šťavnatosti)
kôraz použitých biocitrónov
75 gstudeného masla na kocky

Podobné recepty