Kaspressknödel z Rakúska??

Kaspressknödel z Rakúska??-klasika z kolónky:jedla som často,ale doma ešte ani raz neskúsila?-večná škoda..musím uznať,že tie domáce boli zatiaľ najlepšie☺️??‍♀️

Či už horúcom vývare,alebo v lete nastudeno k šalátu,horúce ku kvasenej kapustičke,na výlety do dózy ako fašírky,Kaspressknödel (od slova Käse-syr,pressen-stlačiť) sú za tepla či na studeno jednoducho pochúťka???

Použite na ne dobre vyzretý “smradkavý” syr:žiadne fádne goudy mi do toho nedávajte,pikantnosť vyzretého syra je na nich najdôležitejšia☺️Poobzerajte sa po okolí-zaiste nájdete kopu fariem,ktoré majú vyzreté syry v ponuke?

 

Cibuľku nakrájanú nadrobno speňte na masle a dosklovita opečte.Chlieb na kocky prelejte horúcim mliekom,chvíľu počkajte nech si nepopálite ruky.Pridajte cibuľku,nahrubo nastrúhaný syr,vajcia,vňaťku,trochu soli(opatrne,syr je slaný tiež),korenie a trošku majoránky.Zľahka ale poriadne premiešajte,moc netlačte.Zmes nechajte 15-20 minút postáť,premiešajte ešte raz,poprípade dochuťte.

Vlhkými rukami narobte zľahka guľky,s citom ich roztlačte a opečte do zlatohneda na masle na miernej teplote z oboch strán.

Keď ich dáte do panvice,po chvíli ich placačkou “podberte”-takto sa Vám neprilepia..maslo si pridajte podľa potreby.

 

Suroviny

200 gvyzretého,aromatického syra
250 gstaršieho bieleho,toastového chleba či žemlí na kocky
1/4 lmlieka
1 menšiacibuľa
2vajcia
za hrsťpetržlenovej vňaťky
maslopod cibuľku a na opečenie
Na dochuteniesoľ,čierne mleté korenie,majoránku

Podobné recepty