Jahodová s kokosovým mliekom a kokosom??
Očistené jahody prerežte napoly,zasypte cukrom,z citróna orežte škrabkou kôru na pásy,ktoré potom počas varenia poľahky vyberiete a vytlačte šťavu.Tú pridajte k jahodám,všetko premiešajte a nechajte v chladničke postáť 2-3 hodinky.
Zmes potom premixujte (kôru predtým vyberte) a varte,penu pozbierajte,nechajte prebublávať cca hodinu,ja dávam kyselinu citrónovú až ku koncu.Keď už jahody pekne želírujú,vlejte kokosové mlieko,vsypte kokos,prípadne likér a nechajte ešte 10 minút prebublať.Rozdeľte do čistých pohárov a zatvorte.
Ostatné:
Jahody trochu popučte,zasypte cukrom a zalejte šťavou z citrónov a pridajte pásiky kôry,nechajte v chladničke cez noc pustiť šťavu.Na druhý deň začnite variť..také 3 kg množstvo jahôd sa určite varí aspoň 1,5 hodiny,kým začne želírovať..penu pozbieram a až ku koncu prisypávam kyselinu citrónovú.
Jahody s mätou a bazalkou?
Oddeľte si z množstva koľko chcete vyskúšať z bylinkami do menšieho kastrólika a pozvoľna varte.Ku koncu varenia pridajte sekané bylinky-radšej menšie množstvo a ochutnajte si či ešte treba pridať ☺️Naplňte čisté poháre.
Jahody a biela čoko s vanilkou?
Oddeľte si približne liter marmelády do hrnca a nechajte prebublávať,nameľte vanilku.Odstavte a pridajte nalámanú bielu čokoládu (alebo nasekanú)..počkajte minútku-dve a celú zmes prebehnite mixérom,aby sa všetko spojilo.Už nevarte(!):hneď plňte do pohárov.
Hlavne kokosovú a s čokoládou by som uchovávala v chladnej miestnosti,po otvorení v chladničke☺️
?